![A legegyszerűbb köretek is szuperül illenek hozzá.](https://kep.index.hu/1/0/4052/40524/405242/40524273_7323ed50083cd28c7947885668899a45_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka csirkemáj kockákra vágva
- 10 deka bacon felkockázva
- ízlés szerint só, bors, rozmaring
- 8 deka aszalt szilva apróra vágva
- 1 tk. puha vaj
- 1 tk. cukor nélkül készült szilvalekvár
Elkészítés:
Pirítsd a szalonnát 5-6 percen át a száraz serpenyőben, majd a fűszereken kívül adj hozzá minden hozzávalót.
A májnak is adj a darabok méretétől fügően 5-8 percet, és ha már nem rózsaszín a darabok belseje, fűszerezd, és tálald a ragut rizs vagy vajas tört krumpli tetején.
Tipp: A májfalatok csak akkor lesznek igazán roppanósak és belül krémesek, ha csak addig sütöd, ameddig szükséges. Vigyázz: a túlsült máj olyan, akár a cipőtalp!
![5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra](https://kep.index.hu/1/0/3036/30367/303673/30367379_2331417_97a0350680e9a6f3471be83c90a915d4_wm.jpg)
Különleges levesek, főételek és desszertek egyszerűen és gyorsan.
Tovább olvasom