A fehér és vörös húsok egyaránt gazdag proteinforrások, a rizs pedig főként foszfort, vasat és magnéziumot tartalmaz. És hogy mit jelent az A és B megjelölés a zacskókon? A rizs minőségére utal, ami attól függ, hogy mennyi benne az idegen anyag és a sérült, töredék szem. Az „A” rizsben legfeljebb 0,2 százalék idegen anyag és 10 százalék rizsszemtörmelék lehet, a „B” rizsben 0,3 százalék idegen anyag és 20 százalék törmelék a megengedett.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 zacskó előgőzölt rizs
- 20 deka csirkemell
- 2 deci tejszín
- 10 deka aszalt szilva
- 20 deka füstölt sajt
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Főzd meg a rizst, közben melegítsd fel a tejszínt és add hozzá a lereszelt füstölt sajtot, majd keverd meg néhányszor, amíg elolvad. Ízesítsd a keveréket sóval és borssal.
Süsd meg a csíkokra vágott csirkefalatokat olaj és vaj keverékén, majd ha elkészültek, sózd és borsozd meg őket. Ezek után mehetnek a sajtos szószba. Kanalazd a keveréket a rizsre, szórd meg borssal és az apróra vágott aszalt szilvával.
Vega változatban is nagyon finom. Ha kihagyod a húst, szórj a tetejére pirítottmandula-szeleteket.