Izgalmas kombináció: csirke füstöltsajt-szósszal és aszalt szilvával

Ez a fogás akkor lesz a kedvenced, ha imádod együtt a különleges ízeket. Az aromás füstölt sajt tökéletes párja az édeskés aszalt szilvának.

A fehér és vörös húsok egyaránt gazdag proteinforrások, a rizs pedig főként foszfort, vasat és magnéziumot tartalmaz. És hogy mit jelent az A és B megjelölés a zacskókon? A rizs minőségére utal, ami attól függ, hogy mennyi benne az idegen anyag és a sérült, töredék szem. Az „A” rizsben legfeljebb 0,2 százalék idegen anyag és 10 százalék rizsszemtörmelék lehet, a „B” rizsben 0,3 százalék idegen anyag és 20 százalék törmelék a megengedett.

Bele is keverheted a szilvafalatokat.
Bele is keverheted a szilvafalatokat.Matt Lincoln

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 zacskó előgőzölt rizs
  • 20 deka csirkemell
  • 2 deci tejszín
  • 10 deka aszalt szilva
  • 20 deka füstölt sajt
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a rizst, közben melegítsd fel a tejszínt és add hozzá a lereszelt füstölt sajtot, majd keverd meg néhányszor, amíg elolvad. Ízesítsd a keveréket sóval és borssal.

Süsd meg a csíkokra vágott csirkefalatokat olaj és vaj keverékén, majd ha elkészültek, sózd és borsozd meg őket. Ezek után mehetnek a sajtos szószba. Kanalazd a keveréket a rizsre, szórd meg borssal és az apróra vágott aszalt szilvával.

Vega változatban is nagyon finom. Ha kihagyod a húst, szórj a tetejére pirítottmandula-szeleteket. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek