Chorizo-csirkemáj szendvics – egy nagy adag sajtkrémmel és rukkolával a legfinomabb

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag akad otthon a kelleténél.

Akár meg is grillezheted a szeleteket.
Akár meg is grillezheted a szeleteket.kivoart

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 közepes darab hagymás bagett
  • 20 deka csirkemáj felkockázva
  • 10 deka chorizo vagy füstölt kolbász felkockázva
  • 2 nagy ek. natúr sajtkrém
  • 1 csokor snidling összevágva
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 2 marék rukkola
  • 2 darab paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1 ek. balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászt és a májat együtt süsd addig, amgí a máj megpuhul, közben locsold a paradicsomok tetejére a balzsamecetet. Pirítsd meg kissé a félbevágott bagettek belső felét, kend meg a sajtkrémmel, arra mehet a rukkola, a snidlig, a befűszerezett ragu, és ha van otthon, akkor néhány szelet mozzarella is. 

kapcsolódó Miért kell a májat tejbe áztatni? Kell egyáltalán?
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

február24., 11:12

Maradjunk húsvéti hangulatban: kalácsszendvics narancsos tormával

A tormakrém és a narancshéj tökéletes páros, amit akár főtt marhanyelv, akár egy-egy sült virsli mellett és még kalácsból készített szendvicsek ízesítőjeként is felhasználhatsz. Mutatjuk egyik kedvenc húsvéti szendvicsünket!

2021. április5., 12:52

Pizzát is készíthetsz csirkemájjal, mutatjuk, hogyan!

Friss petrezselyemmel a tetején és néhány kanál hideg tejföllel lesz a legfinomabb ez a magyaros pizza, ami, ha szereted a csípőset, simán elbír egy késhegynyi füstös csiliport is.

2021. január31., 06:04

Pirított csirkemáj baconnel és aszalt szilvával – tört krumpli tetején a legfinomabb

Percek alatt elkészül, mégsem melegszendvics, mi az? Hát például ez a remek, májas fogás, aminek nemhogy nem kell, hanem tilos sokáig sülnie, hiszen a májfalatok csak akkor lesznek igazán roppanósak és belül krémesek, ha csak addig sütöd, ameddig szükséges.

2021. november3., 11:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

február14., 07:32

Tökös-zsályás rizottó csirkemájjal – egy igazi különlegesség, ami nem kerül vagyonokba

Egyedül arra kell figyelned, hogy a rizottót folyamatosan kevergesd, mert úgy lesz igazán krémes.

2021. augusztus25., 12:52

Mustra