Az amerikaiaknak furcsán hangozhat, hogy a szendvics így is nagyon finom.
Az iskolaév végével sok olyan feladat vár a szülőkre, amit hajlamosak elfelejteni vagy elnapolni, pedig komoly fertőzések lehetnek a következményei.
A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.
Csak süsd össze a bacont a körtével, és meglátod, milyen jól illenek egymáshoz a sós és a ropogós-édeskés alapanyagok.
Ha nem főznél semmit a kánikulában, dobj össze egy remek szendvicset tonhallal, házi majonézzel és savanykás kapribogyóval.
Nem kell nyáron komoly ebéd vagy vacsora, dobj a grillre egy darab camembert sajtot, felezd el és készíts belőle menő szendvicset napon szárított sonkaszeletekkel. Ha egy adag dinnyét vagy langyos, fűszeres barackos ragut is teszel bele, még izgalmasabb lesz.
Grillezd meg néhány perc alatt a csirkét, olvassz rá valamilyen aromás sajtot, majd kerüljön a szendvicsbe egy kanál hideg káposztasaláta társaságában.
Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag akad otthon a kelleténél.
Ha grillezni van kedved, nem muszáj a hagyományos pácolt hús-saláta kombót elkészítened, mert faszenes grillen remek, gazdag szendvicsek készülhetnek.
Egy adag rukkolával és friss koktélparadicsommal lesz igazán finom ez a szendvics, amivel semmi más dolgod nem lesz, csak a grillezett hagyma- és gombaszeleteket egy kissé összevágni és a sajtkrém tetejére halmozni. Ha van otthon parmezán, azzal sem érdemes spórolnod.
Nem gondolnád, de egyikük leggyakrabban elkészített otthoni finomságát egy gyorsétterem reggelije ihlette.
A tormakrém és a narancshéj tökéletes páros, amit akár főtt marhanyelv, akár egy-egy sült virsli mellett és még kalácsból készített szendvicsek ízesítőjeként is felhasználhatsz. Mutatjuk egyik kedvenc húsvéti szendvicsünket!
Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.
Akár emiatt is süthetsz néhány extra adag pulykát, mert ez a gesztenyés szendvics tökéletes azokra a napokra, amikor a két ünnep között csak egy-egy klassz szendvics fér bele a rokonlátogatással és filmezéssel töltött napok szigorú napirendjébe.
Nagyon furán hangzik, de megéri kipróbálnod ezt az édeskés, sós és kissé fanyar szendvicset, ami a camembert mellé tálalt kandírozott narancsfalatoktól lesz igazán érdekes.
A Sloppy Joe elnevezés általában darált húsos burgert takar, amiben nem húspogácsa, hanem egy klassz ragu van. Az eredeti recept szabadon variálható, de azért van egy-két kötelező eleme: a marhahús mellett fontos a rengeteg, kissé édeskés paradicsomos szósz és a Worchester-szósz is.
Ha marad a darált húsból, szuper fasírt vagy köfte lehet belőle másnap, de egy kisebb jénaiban remek muszaka és lasagne dobható össze a maradékból. Érdemes akkor is gondolkodnod benne, ha egy személyre főzöl, mert egy millióféleképpen variálható alapanyag, ami akár a fagyasztást is jól bírja.
Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel és kalácsszeletekkel is elkészíthetsz – a kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.
Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.
A karácsonyra általában alaposan felkészülünk sültekkel, legyen belőlük másnap egy menő szendvics!
Ki tudod találni, melyik regényre gondoltunk a kvízben? Tedd próbára magad!
A trükk legális, de vannak feltételei: így lesz olcsóbb a fűtés.