Húsgombócszendvics olaszosan, egy személyre – egyszerűbb, mint gondolnád

Ha marad a darált húsból, szuper fasírt vagy köfte lehet belőle másnap, de egy kisebb jénaiban remek muszaka és lasagne dobható össze a maradékból. Érdemes akkor is gondolkodnod benne, ha egy személyre főzöl, mert egy millióféleképpen variálható alapanyag, ami akár a fagyasztást is jól bírja.

Ha marad hús, abból lehet lasagne.
Ha marad hús, abból lehet lasagne.LauriPatterson

Hozzávalók 1 személyre

A szendvicshez

  • 0.5 darab minibagett
  • 10 deka darált hús
  • 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 5 deka reszelt cheddar
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors

A szószhoz

  • 2 darab paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
  • ízlés szerint só, oregánó és színesbors-keverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz süsd meg az olajon a hagymát, majd a paradicsomokat is puhísd meg. Ezek után ízesítsd a fűszerekkel és a ketchuppal, majd pürésítsd a keveréket és tedd félre. A húsból és a bazsalikomból gyúrj sóval, borssal, fokhagymával ízesített golyókat, és süsd ki őket olajban. Keverd el a szósszal, kanalazd az elfelezett bagettbe vagy egy nagyobb kiflibe, majd olvaszd rá a reszelt sajtot a sütő grillfokozatán. 

10+1 ok, ami miatt imádjuk az olasz konyhát 10+1 ok, ami miatt imádjuk az olasz konyhát

Frissesség, minőség és semmi fakszni. Az olaszok a saját szájuk íze szerint főznek, és mindenkit lenyűgöznek vele.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A különleges sajtok rajongói imádni fogják ezt a kéksajtos-sonkás húsvéti szendvicset

Egy nagy adag jégsaláta és akár néhány vékony szelet alma és szárzeller is kerülhet ebbe a szendvicsbe, amit rozskenyérrel és kalácsszeletekkel is elkészíthetsz – a kéksajt kedvelői biztos, hogy szeretni fogják.

2020. április15., 06:00

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Így lesz elegánsabb a munkahelyi ebéded – csirkés szendvics szarvasgombával

Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.

2020. március26., 06:00

Házi majonézzel a legfinomabb ez a karácsonyi gesztenyés-pulykás szendvics

Akár emiatt is süthetsz néhány extra adag pulykát, mert ez a gesztenyés szendvics tökéletes azokra a napokra, amikor a két ünnep között csak egy-egy klassz szendvics fér bele a rokonlátogatással és filmezéssel töltött napok szigorú napirendjébe.

2020. december11., 06:12

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek