Húsgombócszendvics olaszosan, egy személyre – egyszerűbb, mint gondolnád

Ha marad a darált húsból, szuper fasírt vagy köfte lehet belőle másnap, de egy kisebb jénaiban remek muszaka és lasagne dobható össze a maradékból. Érdemes akkor is gondolkodnod benne, ha egy személyre főzöl, mert egy millióféleképpen variálható alapanyag, ami akár a fagyasztást is jól bírja.

Ha marad hús, abból lehet lasagne.
Ha marad hús, abból lehet lasagne.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 1 személyre:

A szendvicshez

  • 0.5 darab minibagett
  • 10 deka darált hús
  • 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 5 deka reszelt cheddar
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors

A szószhoz

  • 2 darab paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
  • ízlés szerint só, oregánó és színesbors-keverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz süsd meg az olajon a hagymát, majd a paradicsomokat is puhísd meg. Ezek után ízesítsd a fűszerekkel és a ketchuppal, majd pürésítsd a keveréket és tedd félre. A húsból és a bazsalikomból gyúrj sóval, borssal, fokhagymával ízesített golyókat, és süsd ki őket olajban. Keverd el a szósszal, kanalazd az elfelezett bagettbe vagy egy nagyobb kiflibe, majd olvaszd rá a reszelt sajtot a sütő grillfokozatán. 

10+1 ok, ami miatt imádjuk az olasz konyhát
10+1 ok, ami miatt imádjuk az olasz konyhát

Frissesség, minőség és semmi fakszni. Az olaszok a saját szájuk íze szerint főznek, és mindenkit lenyűgöznek vele.

Tovább »

Még több recept

Így lesz elegánsabb a munkahelyi ebéded – csirkés szendvics szarvasgombával

Egy szelet grillezett csirke, egy kevés rozskenyér és egy kis szarvasgomba a citromos majonéz mellé, és máris szuper menő ebédet vagy klassz útravalót készítettél.

március26., 06:00

Van otthon egy adag darált hús? Készíts belőle Sloppy Joe hamburgert!

A Sloppy Joe elnevezés általában darált húsos burgert takar, amiben nem húspogácsa, hanem egy klassz ragu van. Az eredeti recept szabadon variálható, de azért van egy-két kötelező eleme: a marhahús mellett fontos a rengeteg, kissé édeskés paradicsomos szósz és a Worchester-szósz is.

november14., 06:04

Egy kis mandulalikőrrel még érdekesebb ez a lazacos-céklás főétel

Egy kevés likőr különleges aromát ad ennek a köretnek, ami akkor lesz igazán ünnepi, ha pirított mandulával a tetején tálalod. Egy kevés erdeigomba-ragut is készítesz mellé aszalt szilvával, még több izgalmas íz lesz az ünnepi tányérokon.

november26., 06:16

Tálald az ünnepi halat idén mézes-citrusos salátával!

Pisztáciával a tetején és egy frissen pirított kalácsszelettel legfinomabb ez a főétel, ami könnyen lehet ünnepi hangulatú egy kis levendulás mézzel és narancshéjjal a tetején.

november25., 06:24

Jönnek az ünnepek, ne hagyd ki a stollent

Mindig jólesik egy-egy szelet a németek püspökkenyeréből, ami jó sokáig eláll, klasszul fagyasztható, és a kimaradt reggeli után szuper tízórai lesz belőle egy szelet. Ha az ünnepek sokadik napján nincs kedved más desszertet tálalni, egy adag tejszínnel és őszibarackszeletekkel akkor is megmenti az ebédet.

november28., 06:04

Ez a görög karácsonyi sütemény klasszul feldobja az ünnepi menüsort

Amikor a vendégek bejglire számítanak, lepd meg őket egy adag kourabiedesszel, vagy csak készítsd el egy téli hétvégén a családnak a görög hógolyókat.

november26., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.