Húsgombócszendvics olaszosan, egy személyre – egyszerűbb, mint gondolnád

Ha marad a darált húsból, szuper fasírt vagy köfte lehet belőle másnap, de egy kisebb jénaiban remek muszaka és lasagne dobható össze a maradékból. Érdemes akkor is gondolkodnod benne, ha egy személyre főzöl, mert egy millióféleképpen variálható alapanyag, ami akár a fagyasztást is jól bírja.

Ha marad hús, abból lehet lasagne.
Ha marad hús, abból lehet lasagne.LauriPatterson

Hozzávalók 1 személyre

A szendvicshez

  • 0.5 darab minibagett
  • 10 deka darált hús
  • 1 kis csokor bazsalikom apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 5 deka reszelt cheddar
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors

A szószhoz

  • 2 darab paradicsom meghámozva, apróra vágva
  • 0.5 fej apróra vágott vöröshagyma
  • ízlés szerint só, oregánó és színesbors-keverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál ketchup
Recept idők

Elkészítés:

A szószhoz süsd meg az olajon a hagymát, majd a paradicsomokat is puhísd meg. Ezek után ízesítsd a fűszerekkel és a ketchuppal, majd pürésítsd a keveréket és tedd félre. A húsból és a bazsalikomból gyúrj sóval, borssal, fokhagymával ízesített golyókat, és süsd ki őket olajban. Keverd el a szósszal, kanalazd az elfelezett bagettbe vagy egy nagyobb kiflibe, majd olvaszd rá a reszelt sajtot a sütő grillfokozatán. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek