Megvan, hogyan lesz tökéletes a mézeskalács

Mutatjuk, hogyan nem lesz kemény, és hogyan nem dagad a hatszorosára az egyik legfinomabb téli édesség.

GettyImages-876086074
Sally Anscombe

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • 10 dkg szobahőmérsékletű méz
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 ek. mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 tk.
  • 7 gramm szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

1. A tészta akkor lesz a legjobb, ha egy napot pihen, ezért a sütés előtt legalább 12 órával dobd össze. 

2. Ahogy egy kevert tésztánál, rakd össze a száraz alapanyagokat, majd keverd el a folyékonyakat, és a két tál tartalmát alaposan dolgozd össze. 

3. Pihentesd legalább egy éjszakán át, majd másnap alaposan gyúrd át újra, amíg szép sima lesz a felszíne. 

4. Nyújtsd vékonyra, szaggasd ki, amilyen formára szeretnéd, és vastagságtól függően 6-11 perc alatt süsd készre 175 fokos sütőben. (Pro változatban sütés előtt 1 evőkanál tejjel hígított tojássárgájával kend le, ettől szép, fényes pirosasbarna lesz a felületük.)

 

kapcsolódó Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre
Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre

Még most sem késő kitalálni, mi legyen a menü.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Itt a vegán január: dobj össze egy isteni, olaszos tésztasalátát!

Ha vegán fogás, akkor legyen finom és laktató, mert nem érünk rá egy óra múlva is enni – ezt valljuk mi.

január11., 06:20

Ropogós, fűszeres, görög csirkesaláta – kiadós és nagyon finom

Grillezz mellé joghurtos-citromos csirkét, szórd meg fokhagymás krutonnal, és tökéletesen elég lesz vacsorára.

január23., 06:32

Sűrű és omlós finomság – így lesz a legfinomabb a chocholate chip cookie, az eredeti csokis keksz!

Akár fagyaszthatod is, mert reggel felolvasztva, egy nagy pohár kávé mellett nincs is ennél hedonistább reggeli.

január21., 06:24

Vegán januárban gondolkodsz? Dobd össze ezt az ananászos-mogyoróvajas ragut, imádni fogod!

Szeretjük mi a répa–hummusz kombót is, de ha igazán profi változatban űznéd a vegánságot, ezt a remek, kicsit édes és csípős szószt tálald egy nagy adag párolt rizs tetején!

január10., 06:24

Olcsó, diétás és nagyon finom: édesburgonya-pörkölt magyarosan

Eheted barna rizzsel, kenyérrel, de akár tortillalapokba töltve is, minden változatában finom. Ha nem vagy vegetáriánus, néhány kolbászt is karikázz a raguba!

január9., 06:24

Heti kedvenc receptünk: palacsinta aszalt szilvás raguval és fahéjas tejföllel

A szilvás gombóc hangulatú palacsinta az egyik kedvencünk.

január24., 06:24

Mustra