Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

Egy kis brokkoli is mehet bele, ha épp van otthon.
Egy kis brokkoli is mehet bele, ha épp van otthon.Teleginatania

Hozzávalók 2 személyre

  • 15 deka fagyasztott spenót
  • 3 nagyobb darab főtt burgonya
  • 1 hagyományos pohár tejföl
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 20 deka reszelt cheddar, vagy emmentáli sajt
  • 2 ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát karikázd fel, a karfiolt párold meg egy párolóban, vagy főzd 10 percen át sós vízben. 

Ha ezzel megvagy, utóbbit pirítsd őssze a vajban a spenóttal és alaposan fűszerezd. Egy kivajazott jénai aljára tedd a burgonyaszeleteket, arra a karfiol-spenót keveréket, majd arra mehet a tejföl és végül a sajt. Forró sütőben 10 perc alatt pirítsd rá a sajtot és már el is készültél. 

kapcsolódó Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?
Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?

A szakemberek szerint fontos az óvatosság, de nem a főtt ételek és a gyümölcsök jelentik a legnagyobb veszélyt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Jöhet egy adag olaszos burgonyapalacsinta vacsorára?

Marinara szósszal, parmezánnal, de tejföllel vagy akár önmagában is finom ez a remek, gyors fogás. Ha pedig őszi hangulatban ennéd, hagyd ki a fűszereket, és sűrű házi szilvakelvárral, pirított, tört dióval a tetején tálald.

2021. október5., 15:24

Ropogósra sült karfiolszték őszi hangulatban, füstölt paprikával

Köretként is kiváló, egy jó hallevesben levesbetétként, de akár egy nagy adag tésztával és sajtszósszal remek, könnyű őszi vacsora lehet a karfiolszték, aminek az elkészítésében mindössze az a nehézség, hogy meg kell várnod, amíg elkészül. Mi párolóban készítjük, és aztán vajban pirítjuk meg, de ha kisebb darabokban is megfelel, szedd rózsáira, főzd meg, majd ezek után pirítsd meg a sütőben vagy egy serpenyőben.

2021. október18., 11:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Sült pasztinák mézzel – fokhagymás-mustáros szósszal lesz igazán finom köret

Ha a sült krumpli helyett valami izgalmasabbat választanál, van egy remek ötletünk. A szószhoz csak melegíts össze egy kis vajat, mascarponét, egy kevés sült fokhagymát és egy kis mustárt. Sózd és borsozd, és már el is készültél!

2021. június16., 12:52

Mustra