Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

Egy kis brokkoli is mehet bele, ha épp van otthon.
Egy kis brokkoli is mehet bele, ha épp van otthon.Teleginatania

Hozzávalók 2 személyre:

  • 15 deka fagyasztott spenót
  • 3 nagyobb darab főtt burgonya
  • 1 hagyományos pohár tejföl
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
  • 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
  • 20 deka reszelt cheddar, vagy emmentáli sajt
  • 2 ek. puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát karikázd fel, a karfiolt párold meg egy párolóban, vagy főzd 10 percen át sós vízben. 

Ha ezzel megvagy, utóbbit pirítsd őssze a vajban a spenóttal és alaposan fűszerezd. Egy kivajazott jénai aljára tedd a burgonyaszeleteket, arra a karfiol-spenót keveréket, majd arra mehet a tejföl és végül a sajt. Forró sütőben 10 perc alatt pirítsd rá a sajtot és már el is készültél. 

kapcsolódó Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?
Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?

A szakemberek szerint fontos az óvatosság, de nem a főtt ételek és a gyümölcsök jelentik a legnagyobb veszélyt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fehér csokoládés trüffel – desszertként is, ajándékba is tökéletes!

Felnőtt változatban egy kevés kókuszlikőrtől lehet izgalmasabb!

december8., 07:32

Kóstoltad már a krémes burgonyapürét füstös aromákkal?

Csak egy kis változás, mégis hatalmas lesz a különbség. Kedvencünkből mi sosem hagyjuk ki a jó minőségű vajat, ami mellé vagy zsíros tejet, vagy egy kevés tejszínt löttyintünk. Nem ettől lesz egészséges, de sokkal finomabb a hedonista verzió.

március25., 10:44

Pestós burgonyasaláta – friss paradicsommal és zöldfűszerekkel dobtuk fel

A krumplisalátát vegán majonézzel akár állati eredetű alapanyagoktól mentesen is elkészítheted, majd snidlinggel, petrezselyemmel, sült fokhagymával, de akár gránátalmával és rózsaborssal is tálalhatod. Ebben az olasz hangulatban pedig igazán gazdag és különleges íze lett, ami egy-egy natúr hal-, vagy hússzelet mellett is megállja a helyét.

április11., 10:24

Krémes sajtos cukkini citrommal és oregánóval – nincs is ennél jobb nyári köret

A cukkini töltve is remek, és levesben is szeretjük, de ebben a sajtos köretben igazán megtalálja a helyét. A visszafogott íze nem nyomja el a remek sajtokét, így kéksajtos-almás változatban és kecskesajtos-aszalt paradicsomos verzióban is érdemes összedobnod.

május11., 10:24

Itt a tavasz: meleg újburgonya-saláta tejföllel és friss fejes salátával

Egy adag langyosra hűlt burgonya, friss, ropogós, savanykás saláta mellett annyira finom és tartalmas, hogy nem is kell mellé semmilyen nehéz hússzelet. Nálunk pirított kalácsszeleteken tálalt házi kacsamájpástétom mellett került az asztalra, de a halak és a csirke mellé is párosíthatod.

április25., 10:24

Sült fokhagymás burgonyapüré füstölt sóval

Ha szeretnéd kipróbálni a burgonyát magyaros hangulatban, süss egy nagy adag fokhagymát és azzal tedd felejthetetlenné.

augusztus26., 10:20

Mustra