![Egy kis brokkoli is mehet bele, ha épp van otthon.](https://kep.index.hu/1/0/4041/40417/404172/40417275_3084319_a39944175daa361d5038846c418e737d_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 15 deka fagyasztott spenót
- 3 nagyobb darab főtt burgonya
- 1 hagyományos pohár tejföl
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
- 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
- 20 deka reszelt cheddar, vagy emmentáli sajt
- 2 ek. puha vaj
Elkészítés:
A burgonyát karikázd fel, a karfiolt párold meg egy párolóban, vagy főzd 10 percen át sós vízben.
Ha ezzel megvagy, utóbbit pirítsd őssze a vajban a spenóttal és alaposan fűszerezd. Egy kivajazott jénai aljára tedd a burgonyaszeleteket, arra a karfiol-spenót keveréket, majd arra mehet a tejföl és végül a sajt. Forró sütőben 10 perc alatt pirítsd rá a sajtot és már el is készültél.
![Terjed-e a koronavírus a rendelt ételekkel vagy a boltban összefogdosott gyümölcsökkel?](https://kep.index.hu/1/0/3225/32258/322585/32258573_2473967_526e371684efef20ac54f5b5f73cc8db_wm.jpg)
A szakemberek szerint fontos az óvatosság, de nem a főtt ételek és a gyümölcsök jelentik a legnagyobb veszélyt.
Tovább olvasom