Sült pasztinák mézzel – fokhagymás-mustáros szósszal lesz igazán finom köret

Ha a sült krumpli helyett valami izgalmasabbat választanál, van egy remek ötletünk. A szószhoz csak melegíts össze egy kis vajat, mascarponét, egy kevés sült fokhagymát és egy kis mustárt. Sózd és borsozd, és már el is készültél!

Más zöldségekkel is működik.
Más zöldségekkel is működik.komargallery

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka pasztinák hasábokra vágva
  • 4 ek. kissé felmelegített olaj
  • 2 ek. méz
  • ízlés szerint só és frissen tört bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágd hasábokra a zöldséget, majd keverd el az olajban a mézet és az ízesítőket. Ebben forgasd meg alaposan, majd alufólia alatt süsd 40 percen át. Tedd át a rácsra, és süsd további 5-10 percen át magas hőfokon. 

kapcsolódó Miért kell a májat tejbe áztatni? Kell egyáltalán?
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sárgadinnyés garnélasaláta – ez a tökéletes nyári ebéd

Könnyű, gyümölcsös és egy adag fehérje sem hiányzik ebből a mediterrán finomságból, aminek extra előnye, hogy percek alatt elkészül. Meleg, csípős garnélával és hideg dinnyefalatokkal a legfinomabb.

augusztus2., 10:24

Ez a pasztinákkal és tökkel készült köret szarvasgombával és mozzarellával igazán finom

Ha idén visszafogottan fűszerezett halakban és egyszerű, grillezett húsokban gondolkodsz karácsonykor, készíts melléjük izgalmas köreteket. Ennek a szarvasgombás-sajtosnak ráadásul a szénhidráttartalma sem túl magas, így a diétázó vendégeid is bátran ehetnek belőle.

2020. december17., 06:04

Ha maradt egy kis hideg kacsasült, sárgadinnyével készíts belőle salátát!

A kacsával is remek a sárgadinnye, ahogy minden húsos és sajtos salátát remekül feldob egy-egy édeskés falat gyümölcs. Próbálhatod körtével, nektarinnal, almával – mi kihasználjuk azt, hogy szezonja van, és a sárgadinnyét vetettük be.

augusztus3., 12:52

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Ez a baconös dauphinoise tökéletes köret lesz minden sült hús mellett

A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise egy remek, elegáns francia köret. Állítólag XI. Lajos tette népszerűvé a pofonegyszerű finomságot, amit valahol Lyon környékén, egy fogadóban sütöttek meg neki, akkor még zellerből. Akárhogy is volt, mára ezer változata született, amik közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.

március23., 10:24

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Mustra