Isteni töltött burgonya mozzarellával és vörös pestóval

A töltött burgonyákkal általában nincs túl sok munka, ez a verzió sem olyan, ami mellett egész nap a konyhában kell állnod. Csak dobd be a krumplikat a sütőbe, keverd jól össze a tölteléket, és már el is készült ez a finomság.

A tölteléket rápiríthatod, de hidegen is nagyon finom a tetején.
A tölteléket rápiríthatod, de hidegen is nagyon finom a tetején.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb burgonya
  • 1 ek. puha vaj
  • 15 deka mozzarella apróra vágva vagy lereszelve
  • 1 kisebb csokor parmezán és friss bazsalikomlevelek a tetejére
  • 1 kisebb doboz natúr sajtkrém
  • ízlés szerint só, bors és oregánó
  • 3 nagy ek. vörös pesto
  • 2 szál zöldhagyma zöldje
Recept idők

Elkészítés:

Szurkáld meg a krumplikat és süsd egy órán át a forró sütőben. Ezek után vágd félbe, egy kicsit kapargasd ki a közepét, majd kend meg vajjal, fűszerezd és süsd még negyedórán át. A többi hozzávalót dolgozd össze alaposan, majd töltsd meg vele a bugonyákat. Reszelt parmezánnal és bazsalikomlevelekkel tálald. 

Tényleg mérgezést okoz a bezöldült krumpli? Tényleg mérgezést okoz a bezöldült krumpli?

A burgonyával csak a baj van, ha nem fogy el néhány hét alatt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Pesto-burgonya saláta: tökéletes köret minden egyszerű húsféle mellé

Ha egy nagy adag sajtot is olvasztasz a tetejére a sütőben, vegák számára akár önálló fogásként is megállja a helyét ez a remek köret.

2021. július21., 10:44

Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

2021. november17., 07:04

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Reggeli pirítós fenszi változatban: parmezánnal és buggyantott tojással

Érdemes a konyhakertben snidlinget tartanod, mert az ilyen fogásokat épp a friss zöldfűszerek varázsolják igazán finommá.

2021. augusztus27., 11:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

2021. október25., 11:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek