Duplán fügés-ricottás pirítós – ezt készítsd el a szalonnás rántotta helyett!

Ha a gazdag, kolbászos és szalonnás reggelik után valami egyszerűbbet, kalóriaszegényebbet, mégis izgalmasat próbálnál ki, kezdd ezzel a fügés finomsággal. Talán egy kis kanálnyi méz is elfér a gyümölcsök tetején.

Napon szárított sonkával még finomabb.
Napon szárított sonkával még finomabb.ClarkandCompany

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagy ek. ricotta
  • 2 ek. fügelekvár
  • 4 vékony szelet rozskenyérszelet
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint füstölt só és rózsabors
  • 2 nagyobb darab felszeletelt füge
  • 4 szelet napon szárított sonka
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a megvajazott kenyérszeleteket, majd a ricottát keverd el a lekvárral. Kend meg a keverékkel a kenyeret, arra mehet a sonka, majd a fügeszeletek. Végül füstölt sóval és rózsaborssal szórd meg a tetejét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek