Ez a pekándiós-juharszirupos édesburgonya a karácsonyi asztalon is tökéletes lesz

Szerecsendióval és fahéjjal, vagyis igazi ünnepi hangulatú fűszerekkel dobtuk fel ezt a köretet, amit akár hal, akár csirke, de még vörös húsok mellett is tálalhatsz.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10 deka pekándió durvára törve
  • 3 ek. juharszirup
  • 4 kisebb-közepes darab édesburgonya felkarikázva (vagy más, tetszőleges alakúra összevágva)
  • 2 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

1. A pekándiót a sütőben 10 perc alatt pirítsd meg egy kicsit.

2. A batátát karikázd fel, és tedd a zöldségpárolóba 10 percre. 

3. A többi hozzávalót alaposan melegítsd össze egy serpenyőben, majd forgasd bele az édesburgonyákat.

4. Remek, édeskés-fűszeres máz kerül a tetejére. 

 

 

kapcsolódó Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre
Még egy klassz karácsonyi menüsor az ünnepi finisre

Még most sem késő kitalálni, mi legyen a menü.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Felrobbantotta az internetet: eddig 25 millióan nézték meg a TikTok legnépszerűbb, halas receptjét

Vajon tényleg ilyen finom ez az egyszerű fogás? Utánajártunk.

január13., 07:20

Heti kedvenc receptünk: palacsinta aszalt szilvás raguval és fahéjas tejföllel

A szilvás gombóc hangulatú palacsinta az egyik kedvencünk.

január24., 06:24

Olasz risonileves csirkével és rizstésztával – ezt készítsd el vacsorára!

A legfinomabb akkor lesz, ha nem sajnálod belőle a friss, olasz fűszereket.

január22., 06:24

Olcsó, kiadós és finom: így készítsd el a nagyi retró puliszkáját

Sósan és édesen, tejjel és cukorral, sült hagymával és köretként is remek a kukoricakása, ami remekül variálható és nagyon kiadós fogás.

január17., 06:24

A világ legegyszerűbb reggelije egyben a legfinomabb is: pestós tojás

Ha szereted az olasz konyhát, és egy különleges és nagyon ízletes reggelit készítenél, legyen a kezed ügyében néhány kanál pesto és egypár tojás. Más nem is kell ehhez a finomsághoz.

január13., 06:24

Vegán januárban gondolkodsz? Dobd össze ezt az ananászos-mogyoróvajas ragut, imádni fogod!

Szeretjük mi a répa–hummusz kombót is, de ha igazán profi változatban űznéd a vegánságot, ezt a remek, kicsit édes és csípős szószt tálald egy nagy adag párolt rizs tetején!

január10., 06:24

Mustra