Ez a pekándiós-juharszirupos édesburgonya a karácsonyi asztalon is tökéletes lesz

Szerecsendióval és fahéjjal, vagyis igazi ünnepi hangulatú fűszerekkel dobtuk fel ezt a köretet, amit akár hal, akár csirke, de még vörös húsok mellett is tálalhatsz.

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 deka pekándió durvára törve
  • 3 ek. juharszirup
  • 4 kisebb-közepes darab édesburgonya felkarikázva (vagy más, tetszőleges alakúra összevágva)
  • 2 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint só, bors, fahéj, szerecsendió

Elkészítés:

1. A pekándiót a sütőben 10 perc alatt pirítsd meg egy kicsit.

2. A batátát karikázd fel, és tedd a zöldségpárolóba 10 percre. 

3. A többi hozzávalót alaposan melegítsd össze egy serpenyőben, majd forgasd bele az édesburgonyákat.

4. Remek, édeskés-fűszeres máz kerül a tetejére. 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek