Kóstoltad már a cukkinitésztát olaszos változatban?

Imádjuk a cukkinitésztát sűrű paradicsomszósszal és parmezánnal, így már nem is akkora szenvedés lemondani a hagyományos tésztáról. Tejszínes csirkeragu, rántott hal vagy grillezett, fokhagymás hússzeletek mellett érdemes tálalnod.

Egy kevés parmezánnal a legfinomabb.
Egy kevés parmezánnal a legfinomabb.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 kisebb darab cukkini
  • 2 nagy evőkanál olaj
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, bazsalikom, oregánó, kakukkfű
  • 0.5 pohár paradicsomszósz
  • 3 ek. ketchup
  • 5 deka reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Zöldségspirálozón vágd össze a cukkinit, és a forró zsiradékok keverékén ne adj többet neki 4 percnél. Ha ezzel megvagy, add hozzá a szószt, ami klasszul lehűti, így még roppanós marad. Ezek után mehetnek hozzá az ízesítők, majd parmezánnal a tetején tálald. 

kapcsolódó 5 különleges köret, amivel izgalmasabbá teheted a grillezést
5 különleges köret, amivel izgalmasabbá teheted a grillezést

Van élet a grillezett cukkinin és kukoricán túl, és nem is titkoljuk el, mely grillköretek a kedvenceink.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sajtos-mascarponés burgonya tárkonnyal és citrommal

A hagyományos burgonyaköret is lehet jóval finomabb a megszokottnál akkor, ha egy kis adag krémes mascarponét és egy-két izgalmas fűszert is hozzáadsz. Fehér húsok mellett a legtökéletesebb.

szeptember25., 10:24

Ez az egyik legjobb őszi desszert: muffinok fahéjascsiga-ízben, citromos sajtkrémmel

A frissen sült, langyos fahéjas csigáknál nincs is finomabb, de ha épp nem töltenél időt a dupla kelesztéssel, készíts egy ahhoz hasonló édességet sokkal gyorsabban, sütőporral. A tetejére cukorral, fahéjjal és citrommal elkevert natúr sajtkrémből készíts sűrű mázat.

október22., 11:24

Parmezános cukkinitócsni - egy nagy adag fokhagymás tejföllel a legfinomabb

Még talán kapható friss, hazai cukkini és ha hozzájutunk, ez a klassz tócsni mindig elkészül belőle. A legfontosabb, hogy ne kerüljön bele túl sok fűszer, ami elnyomná a frissen ráreszelt parmezán és jéghideg, fokhagymás tejföl ízét.

október2., 10:44

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

szeptember24., 11:24

Heti tunkolós: tejszínes marharagu jó sok fűszerrel és olvadt sajttal

Pofonegyszerű és isteni ragu készült a boszorkánykonyhánkban, amit frissen kifőtt tészta tetején, tortillalapokba töltve, de még egy remek sloppy joe burgerben is bevethetsz. Ha marad belőle, kisebb, jól zárható zsacskókban vagy dobozokban akár le is fagyaszthatod, mert kiolvadás után sem lesz semmi baja. Ha pedig csak egy nagy kalácsszelettel tunkolod ki a tányérból, úgy is remek fogás lesz belőle.

október20., 09:24

Füstös zöldségek sajttal és morzsával összesütve – köretként és főételként is tökéletes lesz

Önmagában is finom, ha pedig komolyabb vacsorát készítesz, süss mellé egy kis csirkemellet és locsold meg egy nagyon kevés szarvasgombaolajjal, majd reszelj rá egy kevés mozzarellát.

augusztus20., 12:52

Mustra