Olaszosan lesz a legtökéletesebb a rántott cukkini

Tudjuk, hogy a hagyományos változat isteni, de ezt a verziót minden cukkinirajongónak ki kell egyszer próbálnia.

Tésztával és pirítóssal is finom.
Tésztával és pirítóssal is finom.bhofack2

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 nagyobb darab cukkini felkarikázva
  • 2 db tojás enyhén felverve
  • 4 nagyobb ek. zsemlemorzsa
  • 4 nagyobb ek. liszt
  • 6 ek. Marinara szósz
  • ízlés szerint só, bors, olasz fűszerkeverék
  • olaj a sütéshez
  • 25 dkg mozzarella felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

1. A cukkinit sózd be és fűszerezd, majd pihentesd 15 percig. Amikor már levet eresztett, szűrd le.

2. Ha ezzel megvagy, előbb a lisztbe, aztán tojásba, majd morzsába forgasd. Süsd ki kis lángon, oldalanként 4 perc alatt bő, forró olajban. 

3. Még forrón tedd a cukkinikre a felforrósított marinara szószt és a sajtot.

TIPP: Parmezános gnocchi vagy kenyérszeletek tetején tálald. Ha van otthon friss bazsalikom, abból is mehet rá. 

kapcsolódó Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban
Menütipp: ezek a kedvenc karácsonyi receptjeink 2020-ban

Van olyan karácsonyi recept, amit idén ismertünk meg, és nem félünk továbbadni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készítsd a rántott halat csilivel és lime-mal – így még finomabb lesz!

Nem is gondolnád, mennyire feldobják ezek az egyszerű hozzávalók.

november27., 09:24

Három kedvencünk együtt: bacon-pesto-haloumi falatkák

Ez a remek hármas garantáltan a kedvenced lesz.

november29., 09:24

Készítsd a rántott húst kukoricapelyhes panírral, nem fogod megbánni!

Ropogós és isteni lesz a végeredmény, főleg akkor, ha egy pár órára előtte egy szójaszószos-barna cukros, enyhén csilis marinádba teszed a szeleteket. Az édeskés-különleges hús tetején a ropogós kukoricapehely tényleg új szintre emeli a kedvencedet.

november6., 07:04

Készítsd a rántott húst olaszosan, nem fogod megbánni!

Nem is kell mellé más, csak egy nagy adag tésztasaláta majonézzel, aszalt paradicsommal, parmezánnal és friss rukkolával. Az olasz fűszerekkel az egész sokkal finomabb, főleg, ha mindegyik darab hús kap egy kis paradicsomot és néhány olvadd sajtszeletet.

október24., 11:24

Krémes sajtos cukkini citrommal és oregánóval – nincs is ennél jobb nyári köret

A cukkini töltve is remek, és levesben is szeretjük, de ebben a sajtos köretben igazán megtalálja a helyét. A visszafogott íze nem nyomja el a remek sajtokét, így kéksajtos-almás változatban és kecskesajtos-aszalt paradicsomos verzióban is érdemes összedobnod.

május11., 10:24

Cukkininachos – egyik mexikói kedvencünk egészséges változatban

Ha szereted a húsos, sajtos, jó fűszeres nachost egy adag tejföllel és guacamoléval a tetején, próbáld ki ropogós cukkinikarikákkal is, amik remekül helyettesítik a tortillacsipszet.

február27., 06:00

Mustra