Van otthon bulgur? Próbáld ki csirkemájjal és friss zöldségekkel

Év elején szeretjük leginkább a némiképp egészségesebb, bulguros fogásokat. Egyik kedvencünk ez a finomság csirkemájjal, aminek a tetejéről ne maradjon ki egy nagy adag snidling és petrezselyem sem.

Minél több friss zöldség kerüljön bele.
Minél több friss zöldség kerüljön bele.Angelafoto

Hozzávalók 2 személyre:

  • snidling, bazsalikom és petrezselyem a tetejére
  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre alaplé
  • 30 deka csirkemáj
  • ízlés szerint só, bors, zöld bors
  • 1 kisebb fej hagyma apróra vágva
  • 1 bögre zöldborsó (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 ek. olaj
  • 10 deka koktélparadicsom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd puhára 20 perc alatt a bulgurt az alaplében, közben a forró zsiradékok keverékén pirítsd üvegesre a hagymát. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá az apróra vágott máj, borsó és fűszerek, majd adj neki 5-10 percet. Ha ezzel is elkészültél, keverd el a bulgurral, paradicsommal, végül a friss zöldfűszerekkel a tetején tálald. 

kapcsolódó Ezek a menő fogások mind csirkemájból készültek
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Csirkével és bulgurral töltött paprika – egy kevés pestóval érdemes feldobnod

Zöld és vörös pestóval is finom ez a töltött paprika, ami még tartalmasabb lesz, ha a sütés utolsó néhány percében egy-egy szelet mozzarellát is olvasztasz a tetejére.

január15., 06:04

Hideg libamáj hagymalekvárral, ahogy Kiskunhalason készítik

Krémes, ízes és abbahagyhatatlan.

2020. július4., 06:04

Ramentészta édes-csilis változatban, sertéshússal

Egy gazdag egytálételt hoztunk mindazoknak, akik szintén impulzusvásárlók és szintén megvettek egy többadagos ramentésztát, amihez már csak néhány recept kellene. Íme!

szeptember19., 10:40

Pizzát is készíthetsz csirkemájjal, mutatjuk, hogyan!

Friss petrezselyemmel a tetején és néhány kanál hideg tejföllel lesz a legfinomabb ez a magyaros pizza, ami, ha szereted a csípőset, simán elbír egy késhegynyi füstös csiliport is.

január31., 06:04

Céklaszószos tészta fetamorzsákkal – a tökéletes őszi vacsora pillanatok alatt

Szeretjük a céklát köretként, de ha már lassan itt a szezonja, miért ne tehetnénk süteményekbe vagy ilyen remek, tésztás fogásokba. Ha húsosan készítenéd, sült csirkemellcsíkokkal vagy baconkockákkal dobd fel.

szeptember17., 10:24

Kolbászos-májas szendvics

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag akad otthon a kelleténél.

június16., 10:24

Mustra