![Jó sok fűszerrel a legfinomabb.](https://kep.index.hu/1/0/4069/40695/406955/40695547_b36b0668006107dce815cd5fba1a839b_wm.jpg)
Hozzávalók 2 személyre
- 2 kis marék pirított dió a tetejére
- 10 dkg pármai sonka a tálaláshoz (összevágva)
- 2 nagyobb darab birsalma felszeletelve
- 6 nagy ek. barna cukor
- 2 dl tejszín
- 0.5 mk. só
- 1 zacskó vaníliás cukor
- ízlés szerint fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűbors, szegfűszeg
Elkészítés:
A birsalmát tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fűszerezd, majd legalább negyedóra alatt főzd puhára. Ha ezzel megvagy, turmixold össze a többi hozzávalóval, és melegítsd össze azokkal. Ha összeforrtak, tálald a dióval és a sonkával a tetején.
Tipp: vajazz mellé egy szelet puha kalácsot, és szórd meg egy kevés szerecsendióval!
![Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták](https://kep.index.hu/1/0/3879/38795/387951/38795175_2959141_8d62aa6ef6c9f031cf1d502838480598_wm.jpg)
Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.
Tovább olvasom