Gyors birsalmakrémleves pármaisonka-falatokkal és dióval

Olvasási idő kb. 1 perc

Ez az isteni leves egy kicsit fanyar, egy kicsit édes és egy kicsit savanykás, ráadásul akár hétköznap vacsorára, akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Jó sok fűszerrel a legfinomabb.
Jó sok fűszerrel a legfinomabb.Nikolay_Donetsk

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kis marék pirított dió a tetejére
  • 10 dkg pármai sonka a tálaláshoz (összevágva)
  • 2 nagyobb darab birsalma felszeletelve
  • 6 nagy ek. barna cukor
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 mk.
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • ízlés szerint fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűbors, szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát tedd egy lábasba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Fűszerezd, majd legalább negyedóra alatt főzd puhára. Ha ezzel megvagy, turmixold össze a többi hozzávalóval, és melegítsd össze azokkal. Ha összeforrtak, tálald a dióval és a sonkával a tetején. 

Tipp: vajazz mellé egy szelet puha kalácsot, és szórd meg egy kevés szerecsendióval!

Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

A nagyi birsalmasajtreceptje

A birsalmasajt elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség, és érdemes minél nagyobb adagban csinálnod, hiszen sokáig eláll.

2021. november18., 07:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

2021. november16., 07:04

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Ezt olvastad már?

Érdekességek