Még egy tipp izgalmas levesekre: kókuszos, ázsiai rizsleves

Ne ijedj meg a fura kombinációtól, egy kicsit thai hangulatban készítettük ezt a gazdag fogást, és nem bántuk meg. A tetején elférnek a gyömbérszeletek, a mungóbabcsíra és bármilyen grillezett tengeri herkentyű.

Csili is mehet bele.
Csili is mehet bele.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 deci kókusztej
  • 1 bögre párolt rizs
  • 7 deci alaplé
  • 1 kis csokor citromfű a tetejére
  • 1 mk. reszelt gyömbér
  • 1 közepes darab répa apróra vágva
  • 1 marék bébispenótlevél
  • 10 deka főtt csicseriborsó
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, halszósz, sáfrány, curry
  • 0.5 darab lime héja és néhány csepp leve
Recept idők

Elkészítés:

Főzd még ressre a répát az alaplében, majd vedd le a tűzről a levest, és sorban adj hozzá minden szükséges alapanyagot. Hagyd lefedve 5 percen át, majd citromfűvel (esetleg kókuszcsipsszel) a tetején tálald. Ha még tartalmasabbá tennéd, vajon puhult tengeri herkenytűket kanalazz a közepére. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek