Még egy tipp izgalmas levesekre: kókuszos, ázsiai rizsleves

Ne ijedj meg a fura kombinációtól, egy kicsit thai hangulatban készítettük ezt a gazdag fogást, és nem bántuk meg. A tetején elférnek a gyömbérszeletek, a mungóbabcsíra és bármilyen grillezett tengeri herkentyű.

Csili is mehet bele.
Csili is mehet bele.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 deci kókusztej
  • 1 bögre párolt rizs
  • 7 deci alaplé
  • 1 kis csokor citromfű a tetejére
  • 1 mk. reszelt gyömbér
  • 1 közepes darab répa apróra vágva
  • 1 marék bébispenótlevél
  • 10 deka főtt csicseriborsó
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, halszósz, sáfrány, curry
  • 0.5 darab lime héja és néhány csepp leve
Recept idők

Elkészítés:

Főzd még ressre a répát az alaplében, majd vedd le a tűzről a levest, és sorban adj hozzá minden szükséges alapanyagot. Hagyd lefedve 5 percen át, majd citromfűvel (esetleg kókuszcsipsszel) a tetején tálald. Ha még tartalmasabbá tennéd, vajon puhult tengeri herkenytűket kanalazz a közepére. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Kolbászos-májas szendvics

Egy gyors és gazdag szendvics csirkemájjal, ami akkor a legjobb, ha egy kicsit kevesebb alapanyag akad otthon a kelleténél.

június16., 10:24

Ebbe a baconnel készült, kukoricás leves tetején tökéletes az újhagyma zöldje

Ki ne dobd az újhagyma értékes zöldjét! Bár kevésbé aromás, remekül felhasználható salátákba, levesbetétként, de akár főzelékek tetején is.

április29., 12:52

Fehérbabos csirkeleves – rengeteg friss petrezselyemmel lesz a legfinomabb ez a krémes fogás

Egy nagy kanál mascarpone és frissen reszelt citromhéj sem árt ennek a finom levesnek, aminek a tetejére nálunk a legtöbbször kéksajtmorzsák is kerülnek, hogy az egész még izgalmasabb legyen.

május23., 10:44

Nagymama mazsolás kalácsa

Ha éppen akad otthon egy érett bionarancs, annak a leve és héja is belekerül egy kevés vanília társaságában. Így lesz igazán nyári hangulatú ez a kalács.

június19., 11:24

Gyors, tejszínes spenótleves – sült fokhagymával a tetején lesz a legfinomabb

Egy klassz és egészséges leves, ami sült fokhagymával a tetején a legfinomabb. Ennek elkészítéséhez csak vágd félbe, olajozd és sózd meg a fokhagymákat, majd egy alufóliában 45 perc alatt süsd készre a forró sütőben. Pirítóson, tésztaszószként és levesbetétként is tálalhatod – minden nem túl fűszeres fogást feldob.

május29., 10:44

Tökös-almás muffin – ezt készítsd el, ha szereted az egészséges különlegességeket!

Ha valami újat próbálnál ki muffinok terén, kezdd ezzel a tökös-almás finomsággal. Ha bevállalós vagy, kedvenc keleti fűszereidből is szórj bele egy adagot!

június18., 12:52

Mustra