Gazdag leves hétvégére babbal, csülökkel és savanyú káposztával

Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is. Nem is kell utána nehéz fogás, néhány darab tejföllel összesütött túrós palacsinta, de akár a nutellás-kókuszos is remek lesz.

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg beáztatott tarkabab
  • 30 dkg füstölt csülök
  • 2 szál sárgarépa apróra vágva
  • 1 db vöröshagyma apóra vágva
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy ek. liszt
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, babérlevél, piros arany
  • 1.8 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

A csülköt vágd kisebb kockákra. Az olajat forrósítsd fel, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és adj neki 5 percet. Ezután keverd hozzá a felkarikázott sárgarépát, pár percig párold, majd szórd meg a liszttel és a pirospaprikával, alaposan keverd el, majd öntsd fel a vízzel.

Add hozzá a felkockázott füstölt csülköt, fűszereket, és főzd félpuhára. Ezután keverd hozzá a babot, sózd meg és főzd, majd amikor a bab már félig megpuhult, keverd hozzá a savanyú káposztát is, és negyedóra alatt főzd készre a levest. Nem is kell utána nehéz fogás, néhány darab tejföllel összesütött túrós palacsinta, de akár a nutellás-kókuszos is remek lesz.

kapcsolódó Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták
Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vörösboros aszalt szilvakrém-leves: vajban puhult gombákkal a legfinomabb

Jól illik a közepébe a bacon, a kalácsból készített házi kruton, de nagyon finom vajban puhított erdei gombákkal is. Hedonista változatban próbáld ki mindegyikkel!

2021. november16., 07:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.

2021. november15., 07:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ez a remek olasz, húsos raguleves akár önálló fogásként is megállja a helyét

Egy jó desszert mellette éppen elég, mondjuk egy sütőtökös krémmel és Amarettoval készült tiramisu, így a főfogás akár ki is maradhat. Ez a leves remekül laktat, főleg, ha egy nagy adag fokhagymás-fűszervajas kenyér is kerül mellé.

2021. október30., 12:52

Egy remek, laktató vacsoratipp: kókuszkrémes csicseriborsóleves

Indiai hangulatú finomság, ami eléggé laktat ahhoz, hogy egy könnyű vacsora válhasson belőle. Miután elkészült apríts bele egy keveset azokból a friss zöldségekből, amiket épp a hűtőben találsz - az egészséges hozzávalókból remek levesbetét lesz.

2021. október4., 12:52

Mustra