Gazdag leves hétvégére babbal, csülökkel és savanyú káposztával

Csak tedd fel ezt a levest, olvass el néhány izgalmas cikket félóra alatt, és már tálalhatod is. Nem is kell utána nehéz fogás, néhány darab tejföllel összesütött túrós palacsinta, de akár a nutellás-kókuszos is remek lesz.

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg beáztatott tarkabab
  • 30 dkg füstölt csülök
  • 2 szál sárgarépa apróra vágva
  • 1 db vöröshagyma apóra vágva
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 2 ek. olaj
  • 1 nagy ek. liszt
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, babérlevél, piros arany
  • 1.8 liter víz
Recept idők

Elkészítés:

A csülköt vágd kisebb kockákra. Az olajat forrósítsd fel, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és adj neki 5 percet. Ezután keverd hozzá a felkarikázott sárgarépát, pár percig párold, majd szórd meg a liszttel és a pirospaprikával, alaposan keverd el, majd öntsd fel a vízzel.

Add hozzá a felkockázott füstölt csülköt, fűszereket, és főzd félpuhára. Ezután keverd hozzá a babot, sózd meg és főzd, majd amikor a bab már félig megpuhult, keverd hozzá a savanyú káposztát is, és negyedóra alatt főzd készre a levest. Nem is kell utána nehéz fogás, néhány darab tejföllel összesütött túrós palacsinta, de akár a nutellás-kókuszos is remek lesz.

Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták Mik a profi séfek kedvenc egyszemélyes fogásai? Kedvenc Michelin-csillagosaink elárulták

Mit esznek a legmenőbbek, a legnagyobbak, a profik, a szakácsok, a séfek, ha csak maguknak főznek? Most kiderül.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

2021. október10., 09:20

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

2021. november17., 07:04

Gyors karfiolleves füstölt sajttal: egyszerű recept vacsorára

Egyik kedvenc alapanyagunk a karfiol, a fülstölt sajtot pedig azért szeretjük, mert bármelyik unalmas forgásból azonnal abbahagyhatatlan lesz, ha egy adagot rászórunk. Legyen szó párolt zöldségről, frissen kifőtt tésztáról vagy grillezett csirkemellről, egy indokolatlan adag alpesi füstölt azonnal tízpontossá varázsolja.

2021. október16., 06:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

2021. október15., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek