Mustáros-almás csirke fehérboros raguval – házi, gyúrt tészta tetején érdemes tálalnod

Egy kevés mustár jól áll az édeskés almafalatoknak és a pasztinák is fontos eleme a ragunak, ami jól harmóniába hozza a két egészen különböző ízt. Egy kevés mascarponétól pedig az egész sokkal krémesebb és még egy fokkal finomabb lesz.
Bármilyen szárnyassal finom.
Fotó: kcline

Almás csirke

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 nagyobb darab csirkecombfilé
  • 2 darab alma meghámozva, felszeletelve
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só, bors, zsálya
  • 2 ek. olaj
  • 2 szál szárzeller felkockázva
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 0.5 deci fehérbor

Elkészítés:

Forrósítsd fel a zsiradékokat, és dobd rá a befűszerezett, feldarabolt csirkét, majd néhány perc után az almát is. Pirítsd meg kissé, majd lefedve is adj neki néhány percet (ha felnőttek esznek belőle, akkor egy kevés fehérborral együtt). Ha ezzel megvagy, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a zellert és a mascarponét. 

kapcsolódó
Miért kristályosodik a méz?

Nem azért, mert valaki megbuherálta.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!
További részletek

Az oldalról ajánljuk

  • #világom
Etiópiától Ausztrálián át Brazíliáig: ilyen magyar nőnek lenni külföldön

Négy kontinensről mesélnek magyar nők arról, milyen külföldön élni.

január 17., 07:00

  • #életem
Kilépés a bántalmazásból: 7 mód, ahogy valóban segíthetsz az áldozatoknak!

Az áldozatok nem jókedvükből szenvednek. Így segíthetsz hatékonyan, ha bántalmazást tapasztalsz akár gyereknél, akár felnőttnél!

január 19., 06:00

  • Offline
Iskolai bántalmazás: fontos, hogy beszéljünk a kamaszok indulatkezeléséről

A bullyingolást, az indulatkezelést és az erőszakmentes kommunikációt tűzték ki témának.

január 16., 11:06

Mustra