Te is imádod a bulgurt? Mutatunk 5 különleges receptet vele!

Rendkívül sok hasznos tulajdonsága miatt akár cukorbetegek is fogyaszthatják a bulgurt, ami édesen és sósan is finom. Ezen a héten néhány izgalmas, mégis egyszerűen összedobható bulguros receptet hoztunk, ezekkel könnyű lesz a megszokott fogásaid közé beilleszteni ezt a klassz alapanyagot.

A bulgur szárított, összetört búzaszemekből áll, elkészítéséhez leggyakrabban durumbúzát használnak. Mivel a szemek nincsenek túlságosan feldolgozva, jóval egészségesebbek, hiszen tápanyagaikat sokkal jobban megőrzik. A bulgur tele van növényi rostokkal, mellette főleg vas-, mangán- és magnéziumtartalmáról ismert, ráadásul egy kicsivel kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a hasonló teljes kiőrlésű gabonák. 

Ha te is szeretsz mindent, ami nem hagyományos, dobd össze egyik kedvenc, bulgurral készült receptünket! Mutatjuk, milyen egyszerű!

Jó kis vega fasírt készülhet bulgurral – mi fokhagymásan szeretjük a legjobban, pitával vagy paradicsomszószban. 

Naná, hogy kigondoltunk valamit édesburgonyával is...

Biztosan akad a spájzban egy adag füstölt makréla, amit nem muszáj pirítóssal enned. Van jobb ötletünk: ezzel a klassz salátával mindkét fontos alapanyag egy kicsit még finomabb lesz. 

A pesto hatalmas dzsóker, tésztákon, melegszendvicsen és akár a bulgur ízesítőjeként is imádjuk. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek