Megérkeztek DiCaprio új filmjének első képkockái, avagy ezt nézd 2021-ben a Netflixen

A koronavírus-járvány egyik abszolút nyertesei a streamingszolgáltatók, akik a világ összes pénzét összekeresték a kényszeres otthonlétbe vonuló 2020-as éven. Nem is csoda, hogy idén sem áll le a kontentgyár: Leonardo DiCapriónak és Jennifer Lawrence-nek is új filmje lesz, de még számtalan filmet tartogat a Netflix 2021-re. Rövid ajánló.

Az évet a magyar alkotópáros, Wéber Kata és Mundruczó Kornél nyitotta a Pieces of a Woman című drámával – a film számtalan pozitív kritikát kapott, valamint esélyes több magas rangú díjra is. Az erős kezdést erősen illik folytatni: a Netflix mozi híján is nagy meglepetéseket tartogat a mozirajongóknak olyan díjnyertes alkotókkal, mint Jane Campion (The Power of a Dog), A zongoralecke rendezője vagy Paolo Sorrentino (The Hand of God), az Ifjúság, A nagy szépség és Az ifjú pápa alkotója.

A filmrajongók körében ugyanakkor mindezek közt talán legvártabb mégis a Don’t Look Up, amely Leonardo DiCaprióval és Jennifer Lawrence-szel a főszerepben, Adam McKay-jel (Az alelnök, A nagy dobás) a rendezői székben egy különös vígjátékot mutat be: a történet szerint két csillagász felfedezi, hogy egy pusztító erejű meteorit közeledik a Föld felé, így aztán megpróbálják az emberiséget még a katasztrófa előtt figyelmeztetni. Ismerve DiCaprio gondos (vagy inkább gondosan válogatós) vállalásait, illetve a rendező korábbi filmjeit, ez igen ígéretesen hangzik! A film első képkockáit az alább látható előzetes zanza végén láthatjuk.

De hogy tovább is menjünk: az idei felhozatalban lesznek zombik (Army of the Dead – A halottak hadserege), elnézhetünk a vadnyugat világába (The Harder They Fall, Concrete Cowboy), de nem maradhat el a gimis romantika sem (érkezik A fiúknak – Örökkön örökké és a Csókfülke harmadik része). Jönnek rémisztő tinihorrorok, hogy legyen min rettegni (Fear Street-trilógia, There’s Someone Inside Your House), és sikeres bestsellerek adaptációit is viszontláthatjuk (The Woman in the Window, Munich, The Last Letter from Your Lover). Látványos blockbusterekből sem lesz hiány (Red Notice, Sweet Girl, Kate), és a család is majd bátran ülhet közösen a tévé elé (IGEN NAP, Back to the Outback, Finding ’Ohana).

Még egy jó ideig otthon kell maradnunk, de a Netflixen minden héten lesz valami újdonság, és legnagyobb szerencsénkre olyan nevek szórakoztatnak minket, akiket már ezer éve jól ismerünk: Sandra Bullock, Dwayne Johnson, Benedict Cumberbatch, Meryl Streep, Zendaya, Ryan Reynolds, Jennifer Garner, Gal Gadot, Naomi Watts és Jake Gyllenhaal is tiszteletét teszi a nappalikban. Ráadásul érkezik a színésznő Halle Berry legújabb rendezése, ami külön várakozásra ad okot.

Oszd meg másokkal is!
Mustra