Abigél, Árvácska, Szindbád – Tudod, hogy ki ihlette irodalmunk híres alakjait? Kvíz!

A magyar irodalom hősei nem csak a múzsa csókjától fogantak meg: néha hús-vér emberek mintájára születtek.

Általában a legbiztosabb forrásból, magától az írótól tudjuk, hogy kik azok, akik egy-egy műre olyan inspirálóan hatottak, hogy alakjuk, jellemük vagy történetük egy fiktív szereplő sorsán keresztül köszön vissza – bár persze az is megesett már, hogy az életrajzírók gondos munkájának köszönhetően derült fény egy-egy hős való életbeli megfelelőjére. 

Kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, vajon tudod-e, hogy kik ihlették a felsorolt irodalmi figurákat. Belevághatunk? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra