Abigél, Árvácska, Szindbád – Tudod, hogy ki ihlette irodalmunk híres alakjait? Kvíz!

A magyar irodalom hősei nem csak a múzsa csókjától fogantak meg: néha hús-vér emberek mintájára születtek.

Általában a legbiztosabb forrásból, magától az írótól tudjuk, hogy kik azok, akik egy-egy műre olyan inspirálóan hatottak, hogy alakjuk, jellemük vagy történetük egy fiktív szereplő sorsán keresztül köszön vissza – bár persze az is megesett már, hogy az életrajzírók gondos munkájának köszönhetően derült fény egy-egy hős való életbeli megfelelőjére. 

Kvízünkben arra vagyunk kíváncsiak, vajon tudod-e, hogy kik ihlették a felsorolt irodalmi figurákat. Belevághatunk? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.