Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

Zabpehely tetején és süteményekben is finom.
Zabpehely tetején és süteményekben is finom.Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 12 darab alma meghámozva és vékonyra felszeletelve
  • 1 bögre cukor
  • 1 darab biocitrom héja és leve
  • 1 mokkáskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 0.5 bögre liszt
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg az almaszeleteket a citromban, majd a lisztben, dobd a felmelegített vajra, és löttyints alá egy kevés vizet. Sorban keverd el a többi hozzávalóval, majd fedő alatt puhítsd, amíg kissé krémes almatöltelék lesz belőle. Töltsd steril üvegekbe, majd ha kihűlt, mehet a hűtőbe. Ha még tovább tartósítanád, a legszerencsésebb, ha zacskókban fagyasztod le.

kapcsolódó Mennyire egészséges valójában az alma?
Mennyire egészséges valójában az alma?

Tényleg távol tartja az alma az orvost?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezzel a minestrone levessel idézd meg Toscanát!

Az olasz konyhával nem tévedhetsz, a legtöbben szeretik, ráadásul általában egyszerűen összedobható fogásokat tartalmaz. Ez a leves is ilyen, és mivel ahány ház, annyi minestrone, a mi változatunkba ezúttal dupla adag sajt került.

október10., 09:20

Tarja elegánsan, ne is gondolkozz tovább a vacsorán!

Az egyszerű tarjából is lehet elegáns fogás, ha találsz egy-egy olyan köretet, amitől egy kicsit különlegesebb lesz. Itt az ősz, úgyhogy minden okunk megvan arra, hogy a főtt és a sült gesztenyét is vadul használni kezdjük. Előbbi köretekben, ragukban és töltelékként, utóbbi pedig egészséges snack formájában a legfinomabb.

október12., 11:20

Bűnözés következmények nélkül: almáspite-smoothie

A folyékony változat mellett szól, hogy vajas tészta helyett egészséges zabbal sűrítjük, így abból sem lesz baj, ha mostantól minden egyes reggel elkészíted.

2019. október25., 09:20

Köretre nincs idő? Dehogynem, jöjjön a kuszkusz!

Már megint egy remek recept, aminek végeredménye néhány mozzarellafalattal tökéletes főétel lehet, ha pedig húsevőknek készíted, izgalmas köretként tálalhatod. Egy jó, fűszeres bárányköfte például még magasabb szintekre emelkedik mellette.

október9., 12:00

Bűnözz okosan: vaníliás almás pite zabliszttel és zabkorpával

A zabkorpa az egyik féle rostot adja hozzá, az alma a másikat, nincs itt szó semmiféle bűnözésről.

2020. január20., 12:00

Gyors Cacio e pepe – a legegyszerűbb olasz recept estére

Amikor valami gyors finomság kell, az egyik legegyszerűbb olasz étel biztosan megmenti az estét. Ha pedig ennek az őszi változatát készítjük, akkor tésztaszószként mascarponéval elkevert sütőtökpürét is adunk hozzá. Remekül illik a parmezán és a bors duójához.

október10., 11:20

Mustra