Van otthon egy nagy adag alma? Készíts belőle pitetölteléket!

Ha sikerült valahonnan egy nagyobb adag almát szerezned, vagy éppen van egy almafád, érdemes elgondolkodnod azon, mi a legjobb módja a gyümölcsök tartósításának. Ha szereted a pitét, érdemes tartósítanod a tölteléket, ami ezek után nemcsak süteményekben, de zabpehely tetején és klassz, téli turmixokban is finom.

Zabpehely tetején és süteményekben is finom.
Zabpehely tetején és süteményekben is finom.Fotó: Mariha-kitchen

Hozzávalók:

  • 12 darab alma meghámozva és vékonyra felszeletelve
  • 1 bögre cukor
  • 1 darab biocitrom héja és leve
  • 1 mokkáskanál
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 0.5 bögre liszt
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg az almaszeleteket a citromban, majd a lisztben, dobd a felmelegített vajra, és löttyints alá egy kevés vizet. Sorban keverd el a többi hozzávalóval, majd fedő alatt puhítsd, amíg kissé krémes almatöltelék lesz belőle. Töltsd steril üvegekbe, majd ha kihűlt, mehet a hűtőbe. Ha még tovább tartósítanád, a legszerencsésebb, ha zacskókban fagyasztod le.

Mennyire egészséges valójában az alma?
Mennyire egészséges valójában az alma?

Tényleg távol tartja az alma az orvost?

Tovább »

Még több recept

Úszd meg az ünnepi desszertet: poharas mézeskalács-tiramisu

Nem kell túl sok időt töltened a konyhában egy-egy klassz, ünnepi hangulatú desszertért, ezt bizonyítja ez a tiramisu is. Mi poharakban készítettük el, így sokkal szebben tálalható a végeredmény.

november27., 06:04

Ezt az egyszerű gesztenyés tortát készítsd el az ünnepekre!

A gesztenye és egy kevés rum teszi igazán téli hangulatúvá ezt a desszertet, ami akkor a legfinomabb, ha egy adag rumos meggyel és frissen felvert tejszínhabbal tálalod.

december3., 06:04

Készüljön idén az ünnepi trifle egy kevés mandulalikőrrel!

Adtunk már néhány trifle-receptet idén is, amit nagyon szeretünk, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthető, akár a gyerekekkel is. Itt egy újabb téli, almás és fahéjas változat, amit most kezdőbarát változatban, pudingporral készítettünk el.

december2., 06:24

Ez a gombapástétom még finomabb, ha aszaltgyümölcs-ragut is készítesz mellé

Amilyen egyszerű, olyan finom ez a gombás pástétom, amibe érdemes egy kevés konyakot is keverned. Pirítóssal és aszalt gyümölcsökkel tökéletes előétel lesz karácsonykor.

november28., 06:04

A mézes-füstös lazac mellé már csak egy friss salátát kell összedobnod

Akár egy csilis-parmezános házi, gyúrt tészta is klasszul illik hozzá, de egy narancsos salátával sem tévedhetsz.

november29., 06:04

Így készül a nagymama almás lepénye

Ha van otthon egy adag alma, semmi akadálya annak, hogy elkészüljön ez a jó puha, fahéjas-almás lepény, amit egy-egy gazdagabb leves után főételként is bevethetsz.

február20., 12:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.