A burgonyasaláta is lehet egészségesebb, mutatjuk, hogyan!

Ha szereted a majonézes változatot, ám mégis ritkán eszel belőle, mert túlságosan kalóriadús, cseréld az öntet felét joghurtra, és turbózd fel a salátád annyi zöldséggel, amennyivel csak lehetséges!

Aszalt paradicsommal a legfinomabb.
Aszalt paradicsommal a legfinomabb.Fotó: Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre:

  • 70 deka burgonya megfőzve, felkockázva
  • 20 deka párolt karfiol
  • 1 kisebb csokor snidling apróra vágva
  • 4 darab aszalt paradicsom
  • 0.5 darab kaliforniai paprika felkockázva

Az önetethez

  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 1 pohár joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 mokkáskanál fehérborecet
  • 1 mokkáskanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Keverd el alaposan az öntet hozzávalóit, majd ízesítsd és tedd félre. Forgasd össze a saláta alapanyagait, és keverd el az öntettel. Ha teheted, tedd néhány órára a hűtőbe a salátát. 

Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya
Egyszerűen összedobható, mégis különleges: lazaccal és savanyú uborkás sajtkrémmel töltött burgonya

Egy nagy adag újhagymás tejföllel lesz igazán olyan ez a fogás, amit biztosan nem egyszer készítesz majd el. Egyszerű, ismerős és mégis különleges, ráadásul nem kell mellette szobroznod a konyhában. Amíg sül a krumpli, összekevered a tölteléket, és jó hidegen kanalazod a langyos burgonyák közepébe.

Tovább »

Még több recept

Klassz kis ünnepi előétel lehet ez a gesztenyés-vörös áfonyás tekercs

Ha egy hagyományos, hússal és baconnel készült fogást ünnepivé varázsolnál, adj hozzá egy kevés gesztenyét és vörös áfonyát, ami akár a töltelékben, akár a mellé kínált köretben is megjelenhet. Egy egyszerű rukkolasalátát is remekül feldob ez a kombináció.

december2., 06:24

Próbáltad már a mákos gubát ünnepi változatban, tojáslikőrrel?

Ha még nem kóstoltad, de te is szereted a hagyományos gubát, itt az ideje, hogy a vaníliasodó tojáslikőrrel, szerecsendióval és egy kis narancsszörppel készüljön.

december4., 06:08

Ezt a burgonyalevest aszalt barackkal és durvára tört dióval dobtuk fel

Jó a krumplileves a nagymama savanyú változatában, vagy krémlevesként baconkockákkal, gombával, vagy zölségcsipsszel, de ebben az őszi változatban is remek, ráadásul költséghatékony fogás.

november14., 06:04

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

december3., 06:04

Unod a már jól ismert köreteket? Ezt a német krumplisalátát próbáld ki!

Ez a német krumplisaláta már ismerős lesz, és amikor nálunk készül, nem felejtünk el kihagyni belőle egy-egy csokor apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget sem. Ha halak mellé dobod össze, kaporral is ízesítheted.

november13., 06:04

Mexikói töltött burgonya – pofonegyszerű mikrós fogás, ami nálunk extracsípős lett

Nálunk egy kevéske füstös csilipaszta is került a hideg tejfölbe, amit a burgonyák tetejére kanalaztunk végül. Ha bírod a csípőset, ebbe a fogásba bőven fér belőle, ha nem, akkor csak hagyd, hogy egy nagy adag a kedvenc sajtodból ráolvadjon a forró krumplira, és tálald az egészet hideg guacamoléval megpakolva.

szeptember9., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.