Unod a már jól ismert köreteket? Ezt a német krumplisalátát próbáld ki!

Ez a német krumplisaláta már ismerős lesz, és amikor nálunk készül, nem felejtünk el kihagyni belőle egy-egy csokor apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget sem. Ha halak mellé dobod össze, kaporral is ízesítheted.

Kevésbé hagymás változatában snidlinggel dobd össze.
Kevésbé hagymás változatában snidlinggel dobd össze.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

Az alaphoz

  • 70 deka főtt burgonya felkockázva
  • 6 deka baconkocka
  • 2 szál zöldhagyma zöldje felaprítva
  • 1 kis csokor friss petrezselyem felaprítva

Az öntethet

  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál víz
  • 1 mokkáskanál cukor
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg kissé a baconkockákat, közben alaposan keverd el az öntet hozzávalóit egymással. Ha a szalonnakockák megsültek, add hozzá a burgonyát és a zöldhagymát, majd a keveréket locsold meg az öntettel. Néhány óra a hűtőben nagyon jót tesz neki. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek