Szereted a csípőset? Kóstold meg a portugál peri-peri csirkét!

A peri-peri csirke népszerű portugál fogás, aminek titka a kis méretű erős csilipaprikában rejlik. Az afrikai ördögnek is nevezett különlegesség nem kíméli azt, aki megkóstolja, de éppen ettől lesz annyira érdekes ez a fogás.

Ha épp szezonja van, kukoricát is grillezz mellé.
Ha épp szezonja van, kukoricát is grillezz mellé.Diana Miller

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka csirkecombfilé
  • 2 evőkanál (füstös) csilipaszta (vagy Erős Pista és füstöltpaprika-por)
  • 1 evőkanál méz
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint oregánó, frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkén kívül minden hozzávalót alaposan dolgozz össze, majd jól forgasd át benne a húsokat. Ha ezzel megvagy, adj a húsoknak szobahőmérsékleten legalább egy órát a keverékben, majd grillezd meg a szeleteket. Sáfrányos-újhagymás rizzsel a legfinomabb. 

kapcsolódó 15 szuper csirkés recept
15 szuper csirkés recept

Rántott hús másként, klasszikus magyaros fogások, sőt olyan ételek is, amikről talán nem is gondoltad, hogy paleo diétába is illeszthetők.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Rozmaringos-tejszínes tészta párolt répával és csirkefalatokkal

Egy jó kis csirkés tésztaalternatíva, ami akár a növényi tésztákból is finom lesz. A krémes-fokhagymás szósz egyébként rizs és gnocchi tetején is finom, ha éppen csak ezek lennének otthon.

2021. szeptember30., 12:52

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Zöldségleves csirkés húsgolyókkal, krémesen

Egy gyors finomság, ami még a diétába is remekül beilleszthető. Készítheted magyarosan, olasz fűszerekkel, de akár tejfölös habarással, citromos-tárkonyos változatban is.

2021. szeptember11., 10:44

Még egy remek tejfölös-sajtos: csirkemell fokhagymásan, őszi fűszerekkel

A csirkemellről tudjuk, hogy a húsok között az egyik legjobb választás, de egymás között azért bevallhatjuk, hogy könnyen lesz belőle száraz, unalmas fogás. De nem ezzel a recepttel: ebben a sajtos-tejfölös változatban még azok is szeretni fogják, akik egyébként nem a csirkemell rajongói.

2021. október29., 09:24

Különleges vacsorarecept: csirkés szendvics lilahagyma-lekvárral

Két nagy szelet rozskenyér között, házi majonézzel és friss rukkolával szeretjük a legjobban ezt a szendvicset, ám ha így megunod, készítsd pirított kalácsszeletekkel és mézes mustárral, úgy is nagyon finom. Ha épp lilahagyma-lekvár készítésére nincs időd, boltban kapható, ropogós hagymakockákkal tálald.

2021. október14., 11:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mustra