Tudod, mi volt a magyar irodalom múzsáinak foglalkozása? Kvíz!

Szobalány? Titkárnő? Esetleg színésznő? Kvízünkből kiderül, hogy mivel keresték a kenyerüket a regényhősöket, verseket ihlető múzsák.

Íróink és költőink szerelmi életéről olvasgatva könnyen gondolhatnánk, hogy az irodalom híres alakjai mind színházi berkekben keresték a boldogságot. Ugyan a színésznők sok férfi szívét rabul ejtették – akik talán később néhány sovány strófában vallottak érzéseikről – nem minden múzsa a világot jelentő deszkákról lépett le. 

Kitalálod, hogy mi volt a múzsák eredeti foglalkozása? 

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.