A krémes, habos dalgonakávé Koreából indult útjára

Ezt a trendi kávékülönlegességet úgy állítják elő, hogy egyenlő arányban jó alaposan összedolgoznak instant kávéport, cukrot és forró vizet, amíg krémes nem lesz, majd hideg vagy forró tejhez adják. Alkalmanként kakaóval, morzsolt kekszekkel vagy mézzel ízesítik. Persze ennek is van már millió változata, ezek közül mutatunk most egyet.

Próbáld ki valamelyik reggel.
Próbáld ki valamelyik reggel.Fotó: agrobacter

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 ek. instant kávé
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. nagyon forró víz
  • 400 ml meleg tej
Recept idők

Elkészítés:

A tejen kívül keverj el egymással minden hozzávalót, majd dolgozd össze addig egy habverővel, amíg habos lesz a keverék. A meleg tejet töltsd poharakba, majd kanalazd a kávés habot a tetejére. 

Ezek Észak-Korea kedvenc ételei
Ezek Észak-Korea kedvenc ételei

Az idegen hangzású, de itthon is egyre ismertebb ételek mellett például a puliszkát is szeretik.

Tovább »

Még több recept

Jönnek az ünnepek, ne hagyd ki a stollent

Mindig jólesik egy-egy szelet a németek püspökkenyeréből, ami jó sokáig eláll, klasszul fagyasztható, és a kimaradt reggeli után szuper tízórai lesz belőle egy szelet. Ha az ünnepek sokadik napján nincs kedved más desszertet tálalni, egy adag tejszínnel és őszibarackszeletekkel akkor is megmenti az ebédet.

november28., 06:04

Tőkehal és salsa rossa – egészséges főételtipp az ünnepekre

Ha egy kis fahéj kerül a salsába, ennek a könnyű, nyári fogásnak izgalmas téli hangulata lesz. Ha a legtökéletesebb köretet keresed mellé, készítsd el csilis-parmezános édesburgonya-hasábokkal.

november29., 06:04

Így készül a kimcsi speciális fűszerek nélkül

A kimcsi egy hagyományos koreai köretféle, ami lényegében sózott és erjesztett zöldségekből áll, olyanokból, mint például a napa káposzta és koreai retek, amit csípős gochugaruval, újhagymával, fokhagymával, gyömbérrel vagy sózott tenger gyümölcseivel dobnak fel. Mi egy kicsit egyszerűsítettünk a recepten, és így is nagyon finom lett.

november4., 06:04

Úszd meg az ünnepi desszertet: poharas mézeskalács-tiramisu

Nem kell túl sok időt töltened a konyhában egy-egy klassz, ünnepi hangulatú desszertért, ezt bizonyítja ez a tiramisu is. Mi poharakban készítettük el, így sokkal szebben tálalható a végeredmény.

november27., 06:04

Ez a gombapástétom még finomabb, ha aszaltgyümölcs-ragut is készítesz mellé

Amilyen egyszerű, olyan finom ez a gombás pástétom, amibe érdemes egy kevés konyakot is keverned. Pirítóssal és aszalt gyümölcsökkel tökéletes előétel lesz karácsonykor.

november28., 06:04

Kávés krémlikőr – ezzel dobd fel a nyári a koktélokat!

Egy nagy adag jég, ristretto, mandula- vagy kókuszlikőr, esetleg egy kanál vaníliafagyi és klassz, nyári koktélokkal dobhatod fel a grillezést.

június24., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.