Mennyit tudsz a legnagyobb magyar írók és költők életéről? – Kvíz!

Azt mind tudjuk, hogy Kölcsey Ferenc írta a Himnuszt, de vajon a róla készült olajfestményen miért csak fél szemmel néz vissza ránk? Kvízünkből kiderül, ahogyan az is, hogy Jókai Mór családja miért nem szimpatizált feleségével, vagy hogy hívták Kosztolányi Dezső kutyáját.

A középiskolai irodalomórák számtalan adattal és memoriterrel töltötték meg a fejünket, de az írók és költők életének izgalmairól csak keveset esett szó. Kvízünkben mi ezekre az érdekes részletekre koncentrálunk. 

Te mennyire vagy képben a magyar irodalom alkotóinak életével? Most kiderítheted!

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.