Ez a gyors gombaszósz húsok és tészták mellett is remek

Erdei gombákkal, maradék portobellóval, még inkább vargányával lesz finom ez a fogás, amit tészták tetején, grillezett cukkini és padlizsán mellett, húsok tetején és zöldséges bulgurral is tálalhatsz. Visz mindent, még egy gyors vajas pirítós tetején, néhány karika olvadt mozzarellával is kiváló.

Krémesen és gombadarabokkal is tálalhatod.
Krémesen és gombadarabokkal is tálalhatod.Fotó: svariophoto

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 15 g vaj
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 225 g gomba apróra vágva
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 150 ml tejszín
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só és frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, majd öntsd hozzá a bort, add hozzá a gombát, és adj az egésznek 8-10 percet. Ezek után mehet hozzá a tejszín, és ha igazán krémesre szeretnéd, egy kis időt adj neki a turmixgépben is. A friss petrezselymet és az ízesítőket csak a legvégén add hozzá. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

2020. október21., 06:16

Gombafejek fokhagymás vajjal – melegen és hideg köretként is tálalhatod

Ha akarod, meleg köret, ha akarod, saláta-alapanyag.

2020. augusztus20., 06:04

Töltött gomba sajttal – két nagy kedvencünk egy fogásban

Ha egy gyors, vega vacsorát készítenél, és van is otthon néhány maradék sajtszelet, próbáld ki a töltött gombát. Akkor a legfinomabb, ha egy adag fűszervajas bagettet is készítesz mellé.

február13., 06:00

Készíts tejfölös pizzát erdei gombákkal és sajttal

Nagyon egyszerű, mégis gyakran választjuk, ha épp olyasmit ennénk, ami a pizza és a langalló között van félúton.

február14., 06:00

Vegán változatban is készítheted ezt a paradicsomos-gombás olasz tésztát

Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.

január7., 06:04

Bazsalikomos karalábé-krémleves: néhány falat kalácskrutonnal tökéletes tavaszi fogás

Kissé olaszos hangulatban készült nálunk ez a leves, ami mellé vajban pirított kalácsfalatokat szeretünk tálalni a legjobban. Ha te is levesrajongó vagy, ki ne hagyd a tavaszi repertoárból!

május6., 10:24

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.