Ez a gyors gombaszósz húsok és tészták mellett is remek

Erdei gombákkal, maradék portobellóval, még inkább vargányával lesz finom ez a fogás, amit tészták tetején, grillezett cukkini és padlizsán mellett, húsok tetején és zöldséges bulgurral is tálalhatsz. Visz mindent, még egy gyors vajas pirítós tetején, néhány karika olvadt mozzarellával is kiváló.

Krémesen és gombadarabokkal is tálalhatod.
Krémesen és gombadarabokkal is tálalhatod.Fotó: svariophoto

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 15 g vaj
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 225 g gomba apróra vágva
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 150 ml tejszín
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só és frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymákat, majd öntsd hozzá a bort, add hozzá a gombát, és adj az egésznek 8-10 percet. Ezek után mehet hozzá a tejszín, és ha igazán krémesre szeretnéd, egy kis időt adj neki a turmixgépben is. A friss petrezselymet és az ízesítőket csak a legvégén add hozzá. 

Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?
Na most akkor meg kell mosni a gombát vagy sem?

Régi hiedelem, hogy ha megmossuk a gombát, rengeteg vizet szív magába, összeszottyad, és az ízéből is veszít. Igaz ez?

Tovább »

Még több recept

Gombafejek fokhagymás vajjal – melegen és hideg köretként is tálalhatod

Ha akarod, meleg köret, ha akarod, saláta-alapanyag.

augusztus20., 06:04

Mangós avokádó-pohárkrém – ha ünnepekkor is valami egészségeset ennél

Ha igyekszel növényi alapú, egészséges fogásokat készíteni, akkor azt javasoljuk: az ünnepekkor se mondj le erről a hasznos vállalásról. Helyette készítsd a desszertet vaníliás avokádóalappal és tálald friss avokádóraguval ezt a különlegességet.

december2., 06:24

Olívás-gombás melegszendvicskrém – klassz vega fogás percek alatt

Ha szereted a különleges kombinációkat, egy kevés hideg, mézes fekete áfonyát kanalazz a sűrű, gombakrémmel készült falatok mellé.

június20., 06:00

Kedvenc bejgliváró receptünk ez a mákos palacsinta

Naná, hogy fűszeres, rumos meggyel készül ez az isteni téli palacsinta, ami a kedvencünket egy kicsit még alkalmibbá és izgalmasabbá varázsolta.

december3., 06:04

A hagyományos zakuszka erdei gombákkal még finomabb

A gombás zakuszkánál legtöbbször a padlizsán vagy a bab helyett előre megfőzött vagy nyers, ledarált gombát használnak. Az extra hozzávaló lehet csiperke, rókagomba és erdeigomba-keverék is, ami még finomabb, ha egy kevés murok, vagyis sárgarépa is kerül mellé.

augusztus21., 06:04

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.