Csirkés-tojásos rizs – gyors, ázsiai hangulatú vacsora friss zöldfűszerekkel

Snidlinget és citromfüvet is bőven adtunk ehhez a vacsorára is kiváló fogáshoz, ami remek alap arra, hogy minden évszakban a megfelelő zöldségek kerüljenek bele. Párolt gyökérzöldségekkel épp ugyanolyan finom, mint zöldborsóval és fokhagymával.

Friss paprikával és párolt káposztával lehet még zöldségesebb.
Friss paprikával és párolt káposztával lehet még zöldségesebb.Fotó: yumehana

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 evőkanál növényi olaj
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 20 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • 2 szál újhagyma apróra vágva (a zöldjével együtt)
  • 3 darab tojás enyhén felverve
  • ízlés szerint só, bors, gyömbér kínai ötfűszerkeverék
  • 2 bögre alaplé
  • 1 bögre rizs
  • 2 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a befűszerezett csirkefalatokat, majd kanalazd ki a sepenyőből. A maradék zsiradékon pirítsd meg a rizst, és fokozatosan adagolva, kevergetve add hozzá az alaplevet, amíg megpuhul. Ha ezzel megvagy, add hozzá a szójaszósszal elkevert tojást, és ha az is elkészült, keverd bele a húst és a friss zöldhagymát és tálald melegen. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?
Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább »

Még több recept

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

május6., 12:52

Indiai tojásos curry – édesburgonyával és hideg joghurttal a tetején lesz igazán finom

Ha maradt valamennyi főtt tojás a húsvétra megfőzött adagból, ennek a currynek a tetején bátran bevetheted. Ha a sonka főzőlevében készíted el a tojásokat, még finomabbak lesznek.

április3., 11:24

Csirkés chow mein egyszerűen

Csak zöldség, kínai tészta és persze speciális fűszerek, így lesz a csirkéből egy-két trükkel olyan fogás, ami nagyon nehezen kerül le az otthoni étlapról. Nálunk extra csípősen készült, de ha te nem vagy ennyire mazochista, csili nélkül dobd össze!

2020. október11., 06:04

Csalános tojáskosárkák – nálunk egy adag parmezán dobta fel a tavaszi finomságot

Ha az újhagyma zöldje megmarad, abból is adj ehhez a fogáshoz, és ne hagyd ki belőle a hűtőben árválkodó nyers és párolt zöldségeket sem. Minél többet találsz belőlük, annál finomabb lesz.

április14., 10:24

Ezt az édeskés zöldborsókrémlevest baconnel és sült hagymával is tálalhatod

A sült hagymát te magad is készítheted, de a boltban kapható, ropogós változatban is remekül illik majd a leves tetejére. Vegán változatban rizstejszínnel készítsd, azzal is nagyon finom lesz.

május3., 10:24

Ez a kínai sült tészta feketebabszósszal lett igazán autentikus

Egy-két speckó hozzávalót, szószt és fűszert érdemes beszerezned, ha szereted a kínai konyhát. Általában kevés is elég belőlük, sokáig elállnak, és egy egyszerű zöldségköretet is kifejezetten izgalmassá tehetsz velük. Ehhez a tésztához feketebabszószt vettünk, amit ha beszerzel, salátákhoz, húsos fogásokhoz is használhatsz.

2020. október17., 06:08

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.