A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

Kókuszcsipsszel és tejszínnel érdemes díszítened.
Kókuszcsipsszel és tejszínnel érdemes díszítened.Fotó: modesigns58

Hozzávalók 2 személyre:

  • 0.5 darab lila hagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 deci zsíros kókusztej
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 deci tejszín
  • 3 deci alaplé
  • 2 darab cékla felkockázva
  • 5 deka kókuszcsipsz (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékében puhítsd meg a hagymát, majd pirítsd vele néhány percig a céklát. Öntsd a keverékhez az alaplevet és főzd kis lángon, amíg a cékla megpuhul. Közben melegítsd össze a kókusztejet a tejszínnel, és ha a zöldség elkészült, add hozzá, és egy turmixban keverd krémesre a levesalapot. Ha ezzel megvagy, ízesítsd és tálald kókuszcsipsszel a tetején.

A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom
A savanyított cékla vörös és fehér húsok mellett is finom

Rozmaringgal, de akár vaníliával is készülhet a savanyított cékla, mindkettő egyedi, különleges aromát ad neki. A mellé kínált húst már nem is nagyon kell fűszerezned, elég, ha sózod és borsozod, majd narancsot, rukkolát és egy egyszerű öntetet halmozol mellé a tányérra.

Tovább »

Még több recept

Ez a reggeli caprese avokádós toast egészséges, laktató és finomabb, mint gondolnád

Egy jó kis gazdag reggeli, amivel egészségesen kezdheted a napot. Néhány csepp balzsamecettel és friss bazsalikommal izgalmas, olaszos hangulatot adhatsz neki.

március3., 06:00

Egy gazdag leves a hideg estékre: burgonyaleves póréhagymával és baconnel

Ha szeretnéd egy gazdag és nagyon finom burgonyalevessel kiváltani a vacsorát, ezt a póréhagymásat próbáld ki. Ha a baconnel (és a kalóriákkal) spórolnál, napon szárított sonkával a tetején érdemes tálalnod.

február4., 06:28

Ezt az olaszos tésztalevest jó sok aszalt paradicsommal dobtuk fel

Ha csak egy kevés tészta maradt otthon, főzd bele ebbe a vörös pestóval készült levesbe, ami segít így év elején egy kicsit kevesebb kalóriát fogyasztanod. Ha szereted a pizzát, ennek a klassz, gazdag levesnek az ízeit is imádni fogod.

január6., 06:04

Ez a toszkán virslis-kolbászos leves nyaralás nélkül is nyári hangulatba hoz

Csak dobj bele minden maradék zöldséget, amit otthon találsz, adj hozzá olasz fűszereket, és tálald néhány sajttal összeolvasztott bagettszelettel. Tökéletesen kivált egy vacsorát.

január1., 06:04

Tojásos-sajtos csónakok – klassz hétvégi reggeli lesz belőle

Egy adag gyümölcssalátával vagy smoothie mellett szeretjük a legjobban ezt a klassz reggelit, amit mindig összedobunk, ha a rántotta és a tükörtojás már unalmas egy kicsit. Hétvégére tökéletes.

február28., 06:00

Ez a gyors töltött krumpli segít, ha egy kicsit kevesebb húst ennél

Édesburgonyából és hagyományosból is nagyon szeretjük ezt a fogást, amit nálunk egy kis adag sült bacon és aromás kéksajt dob fel.

január7., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.