A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

Rukkolával és bazsalikommal a tetején a legfinomabb.
Rukkolával és bazsalikommal a tetején a legfinomabb.franckreporter

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag pizzatészta (cikkünk alatt találsz egy bögrés receptet)
  • 0.5 bögre Marinara-szósz
  • 15 deka articsóka falatnyi darabokra vágva
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 10 deka aszalt paradicsom felaprítva
  • a tetejére szarvasgombaolaj és friss rukkola (elhagyható)
  • 2 nagy evőkanál sörélesztőpehely
Recept idők

Elkészítés:

Nyújtsd a tésztát vékonyra, majd kend meg a Marinara-szósszal, és tedd rá a paradicsomokat, az olívát és az articsókát. A forró sütőben süsd készre úgy 10 perc alatt. Ha elkészült, szórd meg a sörélesztőpehellyel, majd friss rukkolával és szarvasgombaolajjal tálald.

Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot Itt a legegyszerűbb pizzatésztarecept! Mutatjuk a bögrés változatot

Imádjuk a kényelmesen összedobható recepteket, és ha te is, csinálj gyorsan egy képernyőfotót, mert ezzel a pizzatésztaalappal két közepes vagy egy hatalmas pizzát is megsüthetsz, a lehető legegyszerűbben. Ha szereted a kenyérlángost, akkor annak az ízét is felidézheted, ha paradicsomos alap helyett tejföllel, baconkockákkal és lila hagymával készíted.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kéksajtos pizza mozzarellával és sült fokhagymával – friss rukkolával a tetején tálald

Ha van a fagyasztóban egy nagy adag pizzatészta, készítsd ezúttal kéksajttal és sült fokhagymával ezt a finomságot. Tálald rukkolával és napon szárított sonkával a tetején.

2021. július15., 10:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Ezt az édesburgonya-curryt a vegán vendégek is szeretni fogják

Ez a gyors édesburgonyás ragu egy durumtészta tetején remek, de akár pirítósra melegítve vagy tortillalapokba töltve is érdemes kipróbálnod. Napon szárított paradicsommal és friss bazsalikommal klassz, olaszos hangulata lesz a fogásnak.

2021. február10., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Kipróbálnál néhány igazán finom vegán fogást? Töltsd meg füstös csicseriborsó-raguval az édesburgonyákat!

Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.

2021. február10., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek