Vegán gesztenye-vörösbor gravy – szuper húsok mellett és a zöldségek tetején is

Még az angol konyhának is lehet egészséges, vegán változata, erre bizonyíték ez a klassz gravy, amely burgonya, grillezett zöldségek tetején, de sós rétesek és burgonyafánk mellett is klassz íztuning.

Klassz vegán fogások készíthetők vele.
Klassz vegán fogások készíthetők vele.Ryan Benyi Photography

Hozzávalók

  • 170 g főtt gesztenye egy éjszakán át vízben áztatva
  • 80 g sárgarépa
  • 80 g zeller
  • 1 kis darab vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szegfűszeg, só, bors, borókabogyó, kakukkfű, petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 5 deci víz
  • 5 deci vörösbor
  • 1 evőkanál sörélesztőpehely
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál paradicsompüré
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a hagymákat az olajon, majd a folyadékokkal kis lángon párold össze a zöldségeket, fűszereket és a gesztenyét legalább 1,5 óra alatt. Ha ezzel megvagy, szűrd le a levet, add hozzá a paradicsompürét és az élesztőpelyhet, majd egy kevés folyadékkal elkevert liszttel sűrítsd be, és fűszerezd, ha még szükséges.

Francia kéksajtos szósz – egy bagett és néhány almaszelet pont elég mellé Francia kéksajtos szósz – egy bagett és néhány almaszelet pont elég mellé

Egy ilyen szósz kiváló a grillezett zöldségek tetején, de tésztához és szendvicseken is fantasztikus. Jól illik mellé a csirke, a tárkony és a friss vagy szárított almaszeletek egy kis jégsalátával.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

2020. október18., 06:08

Így készül a mince pie vegán változatban

Jó sokáig eláll és nagyon finom karácsonyi nass a mince pie, amiből egy sűrű, forró borsodóval tökéletes karácsonyi desszertet varázsolhatsz.

2020. december15., 06:24

Vegán paella

Ez a fogás éppen elég tartalmas ahhoz, hogy bevesd ebédre vagy vacsorára, de arra is alkalmas, hogy ha húsevőket is vendégül látsz, felcsíkozott csirkemellel is remek fogás készülhessen belőle.

2021. június11., 10:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Kipróbálnál néhány igazán finom vegán fogást? Töltsd meg füstös csicseriborsó-raguval az édesburgonyákat!

Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.

2021. február10., 06:04

Finomságok a deszkán: padlizsánkrém (glutén-, tej-, tojásmentes, vegán recept)

Keleties deszka: mesésen ízletes, pazar keleti előételek színes kavalkádja. Melengető, fűszeres, 1001-szer is elvarázsol.

2020. augusztus11., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek