Számos kérdések a magyar irodalomból – Hányra tudod a választ?

Ne aggódj, ebben a kvízben sem osztanod, sem szoroznod nem kell, elég, ha jól ismered a magyar írókat, költőket és néhány nevezetes alkotásukat – számokban.

Tudtad, hogy Örkény István a harmadik házasságában találta meg a haláláig tartó szerelmet? Vagy hogy a két jó barát, Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső csak két év különbséggel hagyta el az árnyékvilágot? És azt, hogy Radnóti Miklós három versét Gyarmati Fannival való házassága idején egy másik nő ihlette? 

Ha fogékony vagy az ehhez hasonló részletekre, nem fog gondot okozni a kvíz!

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.