Készítsd el az olasz amarettit, tea és kávé mellett imádni fogod!

Ha előbb ismertük volna az eredeti amaretti receptjét, már biztos, hogy sokkal előrébb járnánk a kettes típusú cukorbetegség felé vezető úton. Hogy ez most jó hír, vagy nem, nehéz eldönteni, ami biztos, hogy ezeket a kis olasz, mandulás kekszeket neked is érdemes kipróbálnod.

Nagyon sokáig eláll
Nagyon sokáig elállRs Stock Images

Hozzávalók

  • 4 darab tojásfehérje
  • 34 deka porcukor
  • 34 deka darált mandula
  • 30 ml Amaretto likőr
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban verd keményre a tojásfehérjét. Keverd hozzá a cukrot és a mandulát. Add hozzá az amaretto likőrt, és óvatosan dolgozd össze. Halmozd 2 cm-re egymástól egy sütőpapírra, majd 170 fokon, 15 perc alatt süsd készre. 

kapcsolódó 10+1 ok, ami miatt imádjuk az olasz konyhát
10+1 ok, ami miatt imádjuk az olasz konyhát

Frissesség, minőség és semmi fakszni. Az olaszok a saját szájuk íze szerint főznek, és mindenkit lenyűgöznek vele.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

február13., 06:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

február19., 12:56

Ez a mandulás-parmezános sajtkrém zöldségek és kekszfalatok mellé is jól illik

Izgalmas vendégváró, ami egy pirítós mellett szuper reggelire is. Már néhány zöldségfalat és egy karamellás tej kell a tökéletes napindításhoz.

2020. december4., 06:08

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

február18., 10:08

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

február11., 06:32

Mutatjuk a legújabb kedvenced: csirkés wrap mogyorószósszal

Annyira finom és olyan egyszerű ez a fogás, hogy legszívesebben egész nap ezt falnánk!

február12., 06:24

Mustra