Banoffee – a lefordíthatatlan angol desszert nálunk pekándióval készült

Ez a gyors banános pite nem igényel nagy szaktudást, akár a gyerekekkel is összeállíthatod, ha van egy órátok szétszedni a konyhát, majd még három összerakni. Mi nagyon szeretjük, nemcsak a banán és a karamell miatt, hanem mert könnyen összedobható, és simán elférnek benne a nem éppen tökéletes banánok is.

A karamell a legfinomabb része.
A karamell a legfinomabb része.Joff Lee

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 150 g zabkeksz
  • 75 g puha vaj

A toffee-réteghez

  • 75 g vaj
  • 75 g cukor
  • 400 g sűrített tej
  • 1 mokkáskanál

A tetejére

  • 300 ml tejszínhab felverve
  • 3 darab érett banán
  • 50 g olvasztott csokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a kekszet törd össze, keverd el jól a vajjal, nyomkodd egy kis tortaformába, majd tedd a hűtőbe. A karamellás réteghez olvassz cukrot kis lángon, majd ha már aranybarna, add hozzá a vajat és sorban a többi hozzávalót. Ha sűrű és krémes lett, öntsd a kekszes alapra. Tedd a hűtőbe, és ha megdermedt kissé, mehet rá a banán, a felvert tejszín, majd a csokidíszítés. 

A tökéletes csokis muffin: glutén- és cukormentes recept A tökéletes csokis muffin: glutén- és cukormentes recept

Ha azt mondjuk, csokis muffin, mindenki erre gondol. Ízre, állagra, illatra. Tökéletes recept, plusz még gluténmentes és cukormentes is.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Mikrós, mini csokitorta 3 perc alatt – egy nagy kanál mogyorókrémmel a tetején a legfinomabb!

Ha egyszemélyes desszertre vágysz, éppen elég egy mikrós bögresüti. Ha pedig igazán finomra szeretnéd készíteni, a Nutella mellé egy kevés tejszínhab is kerüljön a tetejére.

2022. február10., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Egyszerű finomság hétvégére: almás sütemény calvadosos-szal

A calvados almából készült, hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat, amelyet elsősorban aperitifként fogyasztanak. Almapárlatnak és almabrandy-nek is nevezik. Ezért is illik annyira jól ehhez a klassz, őszi, almás desszerthez.

2021. október23., 10:24

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek