A tofunak is jól áll a teriyaki hangulat, így lesz a legfinomabb a vega alapanyag

Kicsit édeskés, egzotikus hangulatú lesz a tofu, ami akkor a legjobb, ha van lehetőséged egy faszenes grillen elkészíteni. Süss mellé gyümölcsöket, padlizsánt, és készíts egy paradicsomlekvárt, így akár vendégvárónak is elég fenszi lesz ez a vegetáriánus fogás.

Egy adag párolt rizs tökéletes mellé.
Egy adag párolt rizs tökéletes mellé.Fotó: Nataly Hanin

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 ml szójaszósz
  • 2 evőkanál mirin
  • 1 kávéskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál méz
  • 35 deka tofu
  • 1 csokor újhagyma összevágva
  • 2 teáskanál napraforgóolaj
  • 1 teáskanál pirított szezámmag
  • 1 közepes darab friss csilipaprika apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a szójaszószt, a mirint, a gyömbért és a mézet egy kis serpenyőbe, és adj hozzá 50 ml vizet. Főzd körülbelül 5 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Vedd le a tűzről, és tedd félre, majd vágd a tofut vastag szeletekre.

Melegíts fel egy serpenyőt, majd kend meg a tofut és az újhagymát egy kis olajjal. Süsd grillen 4-4 percig minkét oldalát, majd tálald egy adag főtt rizs mellett. Öntsd le a teriyaki mártással, majd díszítsd szezámmaggal és a felszeletelt csilivel.

Kedvenc vega helyeitek Budapesten
Kedvenc vega helyeitek Budapesten

Sokan vagytok vegák, vagy, akik szeretik a húsmentes konyhát. Szuper éttermeket ajánlottatok nekünk, megmutatjuk, hogy mik a ti kedvenceitek.

Tovább »

Még több recept

Édes zsömlében az igazi: kecskesajtos-hagymalekváros burger

Egyszerű és az irodába is elviheted, ha valami izgalmasat ennél.

2019. november12., 11:24

A chimichurri egyrészt finom, másrészt rengeteg vitaminnal dobja fel ételeid

Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.

október21., 06:16

Nyár az asztalon – csípős, paradicsomos lecsó füstölt tofuval

Vannak, akik azt mondják, hogy bizonyos ételeket nyáron illik enni, mások szerint még jobb télen, amikor ezek a nyári klasszikusok egy kicsit megidézik a meleg hónapokat. Nekik hoztuk ezt a csípős lecsót. Igen, januárban. :)

január8., 11:24

Kukoricás vegán fasírtok – egy nagy adag snidlinges paradicsomsaláta mellett tálald

Ha valami nagyon könnyű fogást ennél, ami mégsem répa és uborka, készítsd el ezeket a kukoricás fasírtokat, amiknek – ha szereted – akár mexikói hangulatot is adhatsz a tetejére halmozott salsával vagy guacamoléval.

október18., 06:08

Dobj össze egy egyszerű barbecue-szószt, segítünk!

Nem mintha ne szabhatnánk saját ízlésünkre az egyik legfinomabb szószt, akár whiskyvel, akár vegán változatban összedobva, mi most mégis egy klassz, hagyományos recepttel készültünk. Húsok tetején, grillezett zöldségek mellett nem is kell finomabb ennél.

október22., 06:04

Jöjjön egy kis szója, hogy ne mindig húst együnk: grillezett tofu egzotikus pácban

Ez a tofu klasszul elfér zöldséges egytálételekben, de akár saláták tetején is biztosítja az extra fehérjét.

március14., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.