Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

Karamellszósszal a legfinomabb.
Karamellszósszal a legfinomabb.Fotó: Mark_KA

Hozzávalók:

A süteményhez

  • 125 gramm puha vaj
  • 20 deka porcukor
  • 1 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • 15 deka liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 10 deka pekándió apróra vágva
  • 1 darab alma apróra vágva
  • 5 darab szilva apróra vágva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér

A rumos karamellszószhoz

  • 20 deka cukor
  • 2.5 deci tejszínhab
  • 1 nagy evőkanál rum
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csapott mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a vajat és a cukrot egy tálban, amíg világos és sima keverék lesz belőle. Add hozzá a tojást és két evőkanál lisztet, és keverd össze alaposan. Ezek után keverd hozzá a maradék lisztet, sót, sütőport, fahéjat és szerecsendiót, és majd sorban a többi hozzávalót is. Közben a rum-karamell szószhoz 4-5 percig melegítsd a cukrot egy fazékban, amíg karamell lesz belőle. Vedd le az edényt a tűzről, és tedd félre kissé lehűlni. Közepes lángon melegítsd fel a tejszínt, dolgozd el a karamellel, majd add hozzá a vaníliát, és ízlés szerint adj hozzá a rumot is. 

A legjobb szilvás receptjeink egyben
A legjobb szilvás receptjeink egyben

Összeszedtük a kedvenc szilvás sütijeinket rácsos lepénytől muffinig, brownie-tól gombócig. Süssön meg gyorsan párat, amíg még van szilva a piacon!

Tovább »

Még több recept

Szilvás tápiókapuding – fahéjas tejszínhabbal lesz az igazi

Ha felnőtteknek készül, akkor egy kevés szilvapálinka vagy mandulalikőr is feldobhatja a gyümölcsöket, minden más esetben inkább dupla adag tejszínhabbal kenyerezd le a desszert fogyasztóit.

szeptember12., 06:04

Klassz desszert őszi hétvégékre: marcipános-szilvás süti

Nem kell a marcipános édességeket kizárólag az ünnepekkor elkészítened. Ez a finomság épp olyan klassz egy délutáni tea vagy tejeskávé mellett, mint az ünnepi asztalon. Ha van egy kevés nektarin otthon, abból is adj hozzá.

szeptember20., 06:04

Palacsinta is készülhet a maradék sütőtökből, mutatjuk, hogyan csináld!

Ez az amerikai hangulatú palacsinta gyönyörű narancssárga színű és nem csak látványra remek. Klassz mellette egy adag kissé megpirított dió, egy kis adag sós vaj és néhány kanál juharszirup.

október23., 06:04

Pappardelle pancettával – Nem csak jól hangzik, nagyon finom is!

Ki tud ellenállni a sajt, a pancetta és a vargánya aromájának? Ha biztosara mennél, és garantáltan olyasmit főznél, aminek a végeredményéért mindenki rajong, ezt a gyors, tésztás fogást vesd be!

október23., 06:04

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Próbáld ki a tormaszószt narancsosan, halak, csirke és vörös húsok mellett is finom!

De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.

október24., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.