Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

Karamellszósszal a legfinomabb.
Karamellszósszal a legfinomabb.Fotó: Mark_KA

Hozzávalók:

A süteményhez

  • 125 gramm puha vaj
  • 20 deka porcukor
  • 1 nagyobb darab tojás enyhén felverve
  • 15 deka liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 10 deka pekándió apróra vágva
  • 1 darab alma apróra vágva
  • 5 darab szilva apróra vágva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér

A rumos karamellszószhoz

  • 20 deka cukor
  • 2.5 deci tejszínhab
  • 1 nagy evőkanál rum
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 csapott mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a vajat és a cukrot egy tálban, amíg világos és sima keverék lesz belőle. Add hozzá a tojást és két evőkanál lisztet, és keverd össze alaposan. Ezek után keverd hozzá a maradék lisztet, sót, sütőport, fahéjat és szerecsendiót, és majd sorban a többi hozzávalót is. Közben a rum-karamell szószhoz 4-5 percig melegítsd a cukrot egy fazékban, amíg karamell lesz belőle. Vedd le az edényt a tűzről, és tedd félre kissé lehűlni. Közepes lángon melegítsd fel a tejszínt, dolgozd el a karamellel, majd add hozzá a vaníliát, és ízlés szerint adj hozzá a rumot is. 

A legjobb szilvás receptjeink egyben
A legjobb szilvás receptjeink egyben

Összeszedtük a kedvenc szilvás sütijeinket rácsos lepénytől muffinig, brownie-tól gombócig. Süssön meg gyorsan párat, amíg még van szilva a piacon!

Tovább »

Még több recept

Ne ijedj meg a különleges alapanyagoktól: fűszeres kuglóf ciderrel

Nincs az a cider, amit ne lehetne elfogyasztani, ha másképp nem, hát egy klassz desszert egyik fontos alapanyagaként.

szeptember20., 06:04

Ez a csirkesaláta most kínai hangulatban készült, nem is bántuk meg

Ez a mézes csirkesaláta egy kis gyömbértől lett igazán keleti hangulatú. Nem is kell mellé más, csak egy kevés párolt rizs és persze a szezámmag a tetejére.

október16., 06:04

Ez a gyors tésztaétel a krémes avokádótól lett még egészségesebb

Az avokádóból semleges íze miatt remek tésztaszószok készülhetnek: ízesítheted fokhagymásra, lehet borsos és céklás, mindenképpen finom lesz majd a tésztán, a kedvenc sajtoddal a tetején.

október16., 06:04

Gőzölt angol puding – itt a hétvége, egy próbát megér ez a különleges desszert

Az angolok imádnak pudingnak nevezni mindenféle édességet, ami szerintünk nem is az, ahogy a desszertek gőzölése sem áll tőlük távol. Nagyon is jól teszik, legalábbis ami ezt a receptet illeti, ami éppen attól lesz olyan különleges, hogy gőzben készül el.

október11., 06:04

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

szeptember23., 06:08

Szilvás tápiókapuding – fahéjas tejszínhabbal lesz az igazi

Ha felnőtteknek készül, akkor egy kevés szilvapálinka vagy mandulalikőr is feldobhatja a gyümölcsöket, minden más esetben inkább dupla adag tejszínhabbal kenyerezd le a desszert fogyasztóit.

szeptember12., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.