Saslik szilvás szósszal – mazsolás, fűszeres rizzsel tálald!

Ne csak sütikben és gombócban használd fel a szilvát – ez a gyümölcsünk csatniban és szószként is klassz, amit egy ilyen egyszerű saslik mellett van is alkalma bebizonyítani. Már csak egy kevés rizs vagy egy szilvás-rukkolás-mozzarellás saláta kell mellé, és el is készült a könnyű vacsora.

Szilvákat is fűzhetsz a nyársra.
Szilvákat is fűzhetsz a nyársra.Fotó: Zoryanchik

Hozzávalók 2 személyre:

A szilvamártáshoz

  • 30 deka érett szilva apróra vágva
  • 1 evőkanál cukor
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csili
  • 1 teáskanál fehérborecet

A húshoz

  • 40 deka sertés- vagy pulykahús kockákra vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 deci fehérbor
  • 1 evőkanál almaecet
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • ízlés szerint szegfűszeg, fahéj, só, bors, paprika
  • 0.5 darab vöröshagyma felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a szilvát egy kevés vízben, majd egyszerűen turmixold össze a szósz többi hozzávalójával, és egy kis extra vizet is adj hozzá, ha szükséges. A húson kívül keverj össze minden hozzávalót a páchoz, és hagyd bene a húst legalább 3 órán át. Ezek után szúrd fel a kockákat fémnyársakra, és süsd készre a falatokat. Ha van otthon paprika és lila hagyma, azokból is fűzz a nyársakra. 

A legjobb szilvás receptjeink egyben
A legjobb szilvás receptjeink egyben

Összeszedtük a kedvenc szilvás sütijeinket rácsos lepénytől muffinig, brownie-tól gombócig. Süssön meg gyorsan párat, amíg még van szilva a piacon!

Tovább »

Még több recept

Mézes-fokhagymás karaj – egy adag nektarinos rukkolasaláta mellett lesz tökéletes

Ha te is gyakran sütsz és főzöl karajjal, figyeld e heti receptjeinket, amik között jó néhány izgalmas receptet találsz. Ez a mézes-fokhagymás csípősen a legfinomabb, és ha az idő is megengedi, legszívesebben a grillen készítjük el.

május10., 10:24

Krémes sajtos cukkini citrommal és oregánóval – nincs is ennél jobb nyári köret

A cukkini töltve is remek, és levesben is szeretjük, de ebben a sajtos köretben igazán megtalálja a helyét. A visszafogott íze nem nyomja el a remek sajtokét, így kéksajtos-almás változatban és kecskesajtos-aszalt paradicsomos verzióban is érdemes összedobnod.

május11., 10:24

Karaj gombás-fehérboros szószban – ünnepekre és hétköznapokra is tökéletes

Nemcsak finom, de nagyon egyszerűen összedobható fogás, ami szerintünk spenótos gnocchi vagy egy kevés szarvasgombaolajjal meglocsolt házi tagliatelle mellett lesz a legtökéletesebb.

május12., 10:24

Ez a levendulás-szilvás csatni egy szelet kaláccsal és sajttal nem mindennapi vacsora lesz

Édes és sós ételekhez, húsok mellé vagy a reggeli pirítós tetején is remek helye lesz, de gasztroajándékként is tökéletes ez a klassz, nyáridéző csatni.

2020. szeptember23., 06:08

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

2020. szeptember18., 06:04

Cukkini-édeskömény leves – még egy recept kedvenc zöldségünkkel

Ha te is szereted a leveseket, van egy tippünk, amit mi legjobban egy szelet olvadt mozzarellával tálalt pirítós tetején szeretünk a legjobban. Hidegen és melegen is finom, csak győzd elkészíteni.

május12., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.