Teriyaki csirke grillezve – egyszemélyes adagban is könnyen elkészíthető

A csirkehúsnál tényleg nem sok jobban variálható állati eredetű alapanyag van, és ha te is szereted néha változatosabban készíteni, felejtsd el ma a rántott és grillezett változatot, dobd össze ezt a különlegeset, és tálald grillezett, csilis gyümölcsökkel.

Egy kevés szezámmaggal szórd meg a tetejét, ha elkészült.
Egy kevés szezámmaggal szórd meg a tetejét, ha elkészült.Fotó: Juanmonino

Hozzávalók 1 személyre:

Ezek mennek a grillre:

  • 25 deka csirkecombfilé
  • 3 szelet ananász
  • 1 darab banán hosszában elfelezve

A mázhoz

  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál ananászlé
  • 1 csapott mokkáskanál csilipor (Cayenne-bors)
  • néhány csepp citromlé
  • ízlés szerint só és bors
  • olívaolaj
  • 1 kis kanál gyömbér lereszelve
  • 1 evőkanál szezámmag (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Kissé sózd be a csirkét és olajozd meg a gyümölcsökkel együtt, majd tedd a grillre és süsd félkészre. Ha ezzel megvagy, keverd el egymással a máz alapanyagait, majd kend meg vele a húst és a gyümölcsöket is, majd süsd készre néhány perc alatt. Egy kevés szezámmaggal szórd meg a tetejét, ha elkészült. 

Mennyire ártalmas a halakban található higany?
Mennyire ártalmas a halakban található higany?

Higany, műanyag és társai: szegény halaknak sok jut belőlük. És ha mi megesszük a halakat, velünk mi lesz?

Tovább »

Még több recept

Ez az almás-szilvás süti az ősz egyik kihagyhatatlan desszertje

Az alma és a szilva az ősz megkerülhetetlen gyümölcsei, a süti pedig minden tisztességes édesszájúnál a mindennapok része. Ha nálad is ez a helyzet, dobd össze ezt a desszertet, ami ráadásul édesítővel és alternatív cukorhelyettesítőkkel is ugyanolyan finom, mint hagyományos változatban.

szeptember18., 06:04

Fokhagymás kefirben pácolt csirkemell – grillezett, csilis nektarinnal a legfinomabb

A csirkehús imádja a gyümölcsöket, ha ilyet készítesz, keverj el bármilyen szezongyümölcsöt mozzarellagolyókkal, és készíts mellé majonézes-szilvalekváros öntetet egy kis olívaolajjal és fűszerekkel. Különleges vacsora lesz, amihez nem kellett vagyonokat költened és több üzletbe elmenned az alapanyagokért.

augusztus28., 06:04

Jöhet valami nagyon könnyű vacsorára? Csirke pestóval és cukkinivel

Sem a csirke, sem a cukkini nem tartozik a nehéz, tartalmas alapanyagok közé, együtt pedig szuper alapot adnak minden könnyű fogáshoz.

január15., 09:24

Alma-körte morzsasüti – egy kanál citromfagylalt is elfér a tetején

A legjobb a morzsasütikben ugyanaz, ami a smoothie-k egyik előnye is: klassz édességet varázsolnak a legcsúnyább, félig megevett, kissé nyomi gyümölcsökből is. Már mutatjuk is, hogyan.

szeptember18., 06:04

Csirkés-spenótos pásztorpite édesburgonyával és füstölt sajttal

Íme a pásztorpite egy nem hagyományos, de egy kicsit egészségesebb változata.

augusztus19., 06:04

Olaszos, joghurtos-paradicsomos páccal a legfinomabb a csirkehús

Ha ebben állnak néhány órán át a hússzeletek, egy kicsit puhábbak és omlósabbak lesznek, amellett, hogy az ízükből is kihozod a maximumot. Elég mellé egy friss paradicsom-zeller saláta egy kevés aszalt paradicsomos-joghurtos-fahéjas öntettel.

június1., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.