Felismered a híres magyar verseket, ha nem legjellemzőbb sorukat látod?

Vannak versek, amiket szinte mind kívülről fújunk, legalábbis az első sorokat, vagy a legjellemzőbb részeket. De mi van akkor, ha nem a legismertebb részt látjuk magunk előtt? Vagy ha egy-egy soron nem érezni olyan erősen az adott költő stílusjegyeit? Te akkor is rögtön be tudod lőni, kinek melyik verséről van szó? Tedd próbára magad!

Kvízünkben közismert versekből idézünk, de nem a vers felütését, visszatérő motívumát, vagy sokat idézett sorát emeljük ki. Felismered így is, kinek melyik költeményéből idézünk? 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.