4 nyári desszert, amely nem emeli meg túlságosan a vércukorszinted

Olyan desszerteket választottunk ezen a héten, amelyek liszt nélkül készülnek, és édesítőszerrel is ugyanolyan finomak, mint hagyományos módon elkészítve. És ha ez még nem lenne elég, mindegyik pofonegyszerűen összedobható, így akkor sem okoz majd gondot az elkészítésük, ha még nincs nagy rutinod a konyhában.

Nehéz olyan édességet találni, amely finom cukros és édesítővel készült változatban egyaránt úgy, hogy lehetőleg lisztet, rizst sem tartalmaz, hogy végül ne emelje meg túlságosan a vércukorszintünket. Az alábbi ötöt könnyen összedobod majd, ráadásul a kalóriákkal is spórolsz egy keveset a segítségükkel. 

Több oka is van annak, hogy miért szeretjük ezt a zselés (gyereknek gumis) desszertet. Egyrészt, ha vendégek jönnek, már előre elkészíthető, rendkívül alacsony cukortartalommal és glikémiás indexszel is elkészíthető, és a nyári gyümölcsökkel klassz, frissítő hideg desszert egy-egy grillvacsora után. Gyerekbarát változatban rumaromával készítsd.

Nem vagyunk benne biztosak, hogy 10 éve is értettük volna, mit takar ennek a desszertnek a neve, de mára szerencsére elérhető az egészséges chiamag és az isteni zöldtea-őrelmény is, így jó kis japán hangulatú desszertet készítettünk belőle. Akkor a legszebb, ha egy-egy koktélcseresznyével a tetején tálalod.

Vegán változatban ráadásul kókusztejjel és agaragarporral is készítheted, így még egészségesebb lehet ez a desszert, amiben a legjobb a gazdag kókusz és a savanykás málna harmóniája. Ha tovább fokoznád az élményt,-egy-egy nagy adag pisztáciafagyit kanalazz a tetejére.

Írhatnánk, hogy mi készítettük a lekvárt is, de nem lenne igaz. A nagyáruházakban viszont szerencsére akad diétás eperlekvár, nekünk mellé már csak ezeket a pofonegyszerű kekszeket kellett megsütnünk néhány perc alatt.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek