Elegáns vacsora hó végén is: gombakrémleves szilvahabbal

Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik elég menők ahhoz, hogy akár házigazdaként is bevállald a vendégek előtt, mégsem terheli meg a konyhapénzt a hó végén sem túlságosan. Ehhez a leveshez négy főre elég egy doboz gomba, egy tejszínhab és egy nagy kanál szilvalekvár.

Már csak a tejszínhab hiányzik róla.
Már csak a tejszínhab hiányzik róla.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók:

  • 1 doboz bármilyen gomba apróra vágva (kb. 0,5 kiló)
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, zsálya
  • 2 deci főzőtejszín
  • 8 deci alaplé
  • 2 deci habtejszín
  • 1 evőkanál puha szilvalekvár
  • 2 szál fehérrépa apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a gombát a forró zsiradékon a fehérrépával, majd ha már félig kész, öntsd fel az alaplével és abban főzd puhára. Pürésítsd botmixerrel, majd ízesítsd és keverd el benne a tejszínt is. A tejszínhabot verd fel, keverd el benne a szilvalekvárt, és azt kanalazd a tetejére. Ha sűrűbbre szeretnéd, egy evőkanál étlkezési keményítőt is adj hozzá. 

 

5 izgalmas krémleves, ha szereted a különlegességeket
5 izgalmas krémleves, ha szereted a különlegességeket

A füstöltsajt-krémlevest próbáltad már aszalt gyümölcsökkel?

Tovább »

Még több recept

Ez itt a glögg, a svédek isteni forralt bora

Lepd meg a vendégeket idén egy nagy adag svéd forralt borral! Tálalj mellé fahéjas kekszeket és egy nagy tál frissen sült gesztenyét a tökéletesen téli hangulathoz.

december3., 06:04

Így lesz a mézeskalács egy kicsit egészségesebb mandulaliszttel

Alacsony szénhidráttartalommal is készülhet ez a téli klasszikus, már mutatjuk is, hogyan lesz a legfinomabb mandulaliszttel!

december5., 06:16

Ha csak egy egyszerű levest készítenél, dobd össze ezt a tejszínes-bazsalikomos változatot!

Klassz maradékmentő fogás a zero waste jegyében, amit mindig bevetünk, ha akad otthon néhány jobb sorsra érdemes gyökérzöldség és egy kevés tejszín. Ha van friss bazsalikomod, tálaláskor szórd a tetejére, de választhatsz más fűszert is az őrölt köménytől egészen a tárkonyig.

november8., 06:16

A kókuszos céklaleves – egyszerűen elkészíthető, finom és nagyon különleges

A kókusz és a cékla nem megszokott páros, mégis érdemes néha találkozniuk, mert abból lesznek az ilyen klassz levesek. Kókusz- és céklacsipsszel tálalva és egy kis olívaolajjal meglocsolva a legfinomabb.

október17., 06:08

Ezt az elegáns lazacos burgonyalevest egy kevés reszelt narancshéjjal tettük izgalmassá

Ha nem tudsz főzni, akkor is nyugodtan belekezdhetsz ebbe a levesbe, ami különleges neve ellenére egy pofonegyszerűen összedobható finomság. A narancstól izgalmas, a lazaccal nem hétköznapi leves lesz a végeredmény.

november20., 06:24

Ez a gyors gombaszósz húsok és tészták mellett is remek

Erdei gombákkal, maradék portobellóval, még inkább vargányával lesz finom ez a fogás, amit tészták tetején, grillezett cukkini és padlizsán mellett, húsok tetején és zöldséges bulgurral is tálalhatsz. Visz mindent, még egy gyors vajas pirítós tetején, néhány karika olvadt mozzarellával is kiváló.

október25., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.