Elegáns vacsora hó végén is: gombakrémleves szilvahabbal

Ezen a héten olyan recepteket gyűjtöttünk, amik elég menők ahhoz, hogy akár házigazdaként is bevállald a vendégek előtt, mégsem terheli meg a konyhapénzt a hó végén sem túlságosan. Ehhez a leveshez négy főre elég egy doboz gomba, egy tejszínhab és egy nagy kanál szilvalekvár.

Már csak a tejszínhab hiányzik róla.
Már csak a tejszínhab hiányzik róla.Fotó: Lilechka75

Hozzávalók:

  • 1 doboz bármilyen gomba apróra vágva (kb. 0,5 kiló)
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors, zsálya
  • 2 deci főzőtejszín
  • 8 deci alaplé
  • 2 deci habtejszín
  • 1 evőkanál puha szilvalekvár
  • 2 szál fehérrépa apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a gombát a forró zsiradékon a fehérrépával, majd ha már félig kész, öntsd fel az alaplével és abban főzd puhára. Pürésítsd botmixerrel, majd ízesítsd és keverd el benne a tejszínt is. A tejszínhabot verd fel, keverd el benne a szilvalekvárt, és azt kanalazd a tetejére. Ha sűrűbbre szeretnéd, egy evőkanál étlkezési keményítőt is adj hozzá. 

 

5 izgalmas krémleves, ha szereted a különlegességeket
5 izgalmas krémleves, ha szereted a különlegességeket

A füstöltsajt-krémlevest próbáltad már aszalt gyümölcsökkel?

Tovább »

Még több recept

Garnéla és édeskömény: különleges, mégis egyszerűen elkészíthető leves a végeredmény

Ha idén karácsony környékén a halat valami másra cserélnéd, próbáld ki ezt a levest garnélával és édesköménnyel. Tökéletes fogás az ünnepek második és harmadik napján is, amikor már semmi kedved a nehéz ételekhez.

november21., 06:24

Vegán, paradicsomos csicseriborsó-leves tésztával és friss bazsalikommal

Nem tudunk ellenállni annak, hogy ha egy fogás durván paradicsomos, ahhoz ne adjunk friss bazsalikomot, oregánót és jó sok borsot. Így lesz nálunk minden ilyen étel kicsit olaszos, de ez alkalommal sem bántuk meg a fűszerezést.

október21., 06:16

Ez a portugál káposztaleves bármelyik esős napon nyári hangulatba hoz

Ha egy klassz, különleges zöldséglevesben gondolkodsz, ennek a portugál változatnak is érdemes esélyt adnod. Tökéletes egy nagy adag grillezett hal és gránátalmás burgonyasaláta mellett.

november6., 06:04

Csirkével és articsókával készül egyik kedvenc őszi levesünk

Nagy kedvencünk az articsóka, amit pizzák tetején és tésztaételek hozzávalójaként is próbáltunk már. Levesben is finom, főleg ebben a gyors, csirkehúsos változatban.

november15., 06:04

Ez a parmezános-krémes paradicsomleves egészen más, mint amit a menzán megismertél

Bár az iskolában tálalt változatnak is rengeteg rajongója van, érdemes adnod egy esélyt az olaszos hangulatú, nem túl édes paradicsomlevesnek is. Ha van otthon friss bazsalikom, abból is szórj a tetejére!

november15., 06:04

A csokis pohárkrém még izgalmasabb lesz naranccsal és karamellás pop-cornnal

Ha te is imádsz egy-egy izgalmas lapot előhúzni akár ünnepekkor is, próbáld ki ezt a pop-cornos pohárkrémet. Nem lesz nehéz összedobni, egyedül arra érdemes figyelned, hogy a pattogatott kukorica frissen és melegen kerüljön a hideg, csokis krém tetejére.

november29., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.