Zakuszkás tészta kétféle sajttal – ebben jó helye lesz a frissen készült zöldségkrémnek

Akár két személyre is összedobhatsz egy friss, házi széles metéltet: csak dolgozz el egy bögre liszttel két tojást és egy evőkanál olajat, gyúrd össze, és hagyd egy fél órát pihenni. Ezek után már csak annyi dolgod lesz, hogy kinyújtod, és kifejezetten sós vízben főzöd készre néhány perc alatt. Ezzel a recept nehezén túl is vagy.

Lehet egy egyszerű étel is elegáns fogás.
Lehet egy egyszerű étel is elegáns fogás.alvarez

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 bögre penne vagy más száraztészta
  • 1 üveg zakuszka
  • 10 deka füstölt kolbász felkarikázva
  • 1 bögre trappista sajt lereszelve
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • a tetejére parmezán, snidling és friss paradicsom
  • 5 nagyobb darab aszalt paradicsom felaprítva
  • ízlés szerint só, frissen őrölt bors és bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát, és amíg elkészül, süsd meg a kolbászkarikákat és a fokhagymát. Ha ezzel megvagy, forgass össze minden hozzávalót, és ha van egy kis időd, pirítsd is meg az egészet a sütőben. Friss paradicsomszeletekkel és snidlinggel a tetején tálald. A tészta mellett tökös és édesburgonyás gnocchival is nagyon finom.

Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob Ez a füstös, padlizsános zakuszka egy egyszerű pirítóst is feldob

Imádjuk a zakuszkát füst nélkül is, na de ebben a változatban már igazán verhetetlennek érezzük.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Tészta vajban sült paradicsommal és prosciuttóval

Jöjjön egy gyors, olaszos fogás, ami egyszerűbb már nem is lehetne. Amíg a tészta fő, éppen lesz idő arra, hogy lereszeljünk egy nagy adag parmezánt a tetejére.

2021. augusztus27., 12:52

Gyors ebéd: vargányás, húsos tészta tejszínesen

A legjobb akkor lesz, ha szánsz egy kis időt mellé egy házi tészta meggyúrására, de egy sütőtökös gnocchi mellett is remek. Ha pedig hétköznap dobnád össze, egy nagy adag olasz durumtészta sem szentségtörés ehhez a fogáshoz.

2021. október17., 11:24

Carbonara új szinteken, egészséges változatban

Nagyon szeretjük a carbonaratésztát, de ha akad valami, ami ízben hasonló, de egy kicsit egészségesebb, inkább azt választjuk. Ebben a változatban sem a tojás krémessé varázsolása, sem a baconben található egészségtelen zsírok miatt nem kell aggódnod.

2021. augusztus12., 10:24

Ramentészta új szinteken, gyors, csirkés változatban

Szeretjük a rament, mert egy kis forró vízzel pillanatok alatt ehető fogás válik belőle, a fantázia már csak ahhoz kell, hogy az ember kitalálja, mivel is érdemes ízesíteni és megpakolni a tetejét. Ha megkóstolnád egy kicsit magyaros hangulatban, ez lesz a neked való fogás.

2021. szeptember19., 12:52

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek