Így tartsd melegen a palacsintát, hogy még friss is maradjon. Teszt!

A palacsinta népszerű műfaj, sem egy gyerekbulin, sem felnőttek előtt nem vallhatunk kudarcot vele. Töltve, palacsintatortaként, különleges matchakrémmel is finom, ahogy amerikai változatban is. És most azt is megtudjuk, hogyan érhetjük el azt, hogy a később érkezők is tökéletes minőségben élvezhessék a finomságot.

Ha palacsintatorta, akkor annyi fix, hogy érdemes tálalásig műanyag fóliába csomagolni, ám meleg úgy nem marad, maximum nem keményednek meg a szélei. Most kiderül, hogy a TheKitchn csapata szerint akadt-e ennél jobb tipp, aminek segítségével a későn kelő családtagok is ugyanolyan finom, meleg palacsintához juthatnak reggelente, mint azok, akik frissen fogyasztották.

Így érdemes melegen tartanod a palacsintákat

A tesztelők komolyan vették a kérdést: hőmérővel is csekkolták az amerikai palacsintákat, és a három legnépszerűbb módszert tesztelték sorban. 

Az első a palacsinta-melegentartó tál használata volt (Tudtad, hogy ilyesmi létezik?) Az egyszerű, fedeles kerámiatál azt vállalja, hogy a gőz szellőztetése mellett puha, meleg palacsintákat vehetünk ki belőle jóval az elkészülésük után is. A gyártó leírása szerint portugál kézművesek készítik, és bár az ötlet klassznak tűnik, a portugálok táljánál akadt erősebb versenyző is a háromindulós megmérettetésen. 

Hogy egészen pontosak legyünk, csak erősebb versenyző akadt. A tálban ugyanis a palacsinták hőmérséklete a felére esett vissza, kissé ropogós állaguk pedig tíz perc után teljesen eltűnt: puha, szivacsos végeredmény várta a portugál tálba közel 8 ezer forintot beruházó kóstolókat.  

Hidegen is finom, de még jobb, ha melegen tudjuk tartani
Hidegen is finom, de még jobb, ha melegen tudjuk tartaniGMVozd / Getty Images Hungary

Másodikként azzal próbálkoztak, amire sokan esküsznek: egyszerűen fedjük le a palacsintákat alufóliával. A maradék darabok kevesebb hőt veszítettek, ám a gőz a fólia alatt maradt, így a ropogós széleknek annyi: vizes lett a végeredmény. 

A sütőben történő melegítés hozta a legjobb eredményeket. A módszer kedvelői szerint nincs más dolgunk, csak előmelegíteni a sütőt, míg a serpenyőben elkészítjük a palacsintákat, majd egy sütőlapra helyezni őket, hogy tíz percig melegedjenek. A palacsinták hőmérséklete megmaradt (még egy kicsit melegedtek is), és tíz perc után is tökéletesen ropogósak maradtak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Annyit fontos betartanunk, hogy lehetőleg ne tegyük egymásra a palacsintákat, inkább egymás mellé egy tepsibe (emiatt működik sokkal jobban az egész a kisebb, amerikai palacsintákkal). Összességében a sütős volt a legjobb módszer, mivel nemcsak tökéletes végeredményt hozott, de nem igényelt semmi speciális felszerelést, és nagyon kevés mosogatással járt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek