Articsókás-olívás vega paella – húsevőknek menő köret, vegáknak klassz vacsora

Ha te sem vagy a legnagyobb húsfogyasztó, ezzel a fogással adj egy kis különlegességet a hétköznapokhoz!

Savanykás marinált articsókával, egy kevés édes, aszalt paradicsommal és jó sok fűszerrel lesz tökéletes ez a fogás, amit akár erdei gombákkal és olívabogyókkal is feldobhatsz.

Minden kedvenced mehet bele.
Minden kedvenced mehet bele.margouillatphotos

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre zöldségalaplé
  • ízlés szerint kurkuma, sáfrány, só, bors, oregánó
  • 1 üveg marinált aritcsóka összevágva (legalább 20 deka)
  • 1 kisebb csésze zöld olíva
  • 1 kisebb csésze fekete olíva
  • 1 darab grillezett kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 2 darab olívaolaj
  • 0.5 deci édes desszertbor
  • 5 darab aszalt paradicsom felaprítva
  • 1 fej sütőben sült fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a rizst egy kissé az olajon a fűszerekkel, majd öntsd fel a borral, és ha az elpárolgott, akkor alaplében főzd puhára. Ha ezzel megvagy, más dolgod nincs, csak összeforgatni a zöldségekkel és hagyni, hogy együtt langyosra hűljenek. Zöldborsóval, csicseriborsóval, friss mentával és feketebabbal teheted még izgalmasabbá. 

Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme? Miért kell megpirítani a rizst? Van ennek értelme?

Az egyik állandóan felmerülő konyhai kérdésre most megadjuk a választ.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Paradicsomos-halas paella – olasz hangulat egy spanyol fogással

Bontsatok mellé egy spanyol Cavát, készítsetek hozzá citromos tiramisut, és kész is a mediterrán fúziós est, ami akár a nyolcadik emeletre is becsempész egy kevés tengerpartot.

2020. augusztus20., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Pizza rukkolapestóval, marinált articsókával és friss paradicsommal

Ha egy újfajta pizzát próbálnál ki, ez a különleges, vega változat legyen az. Ha még izgalmasabbá tennéd, fokhagymával töltött zöld olíva és néhány pirított fenyőmag is kerüljön a tetejére.

2020. augusztus29., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek