Csirkés-spenótos pásztorpite édesburgonyával és füstölt sajttal

Íme a pásztorpite egy nem hagyományos, de egy kicsit egészségesebb változata.

Ha van egy kis pluszidőd, sajtos besamelt is készíts a húsos és édesburgonyás réteg közé. Nálunk ezúttal expressz változatban készült, még a hús ledarálásának idejét is megspóroltuk. Ha gyorsan kellene valami finom, de nem mindennapos fogás, ezt vesd be!

Gomba is kerülhet bele.
Gomba is kerülhet bele.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 darab csirkefelsőcomb-filé
  • 1 nagyobb szál fehérrépa
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 3 marék friss spenót
  • 1 kiló édesburgonya
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 nagyobb darab tojás
  • só, bors, szerecsendió, majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre reszelt cheddar sajt
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg az édesburgonyát és pürésítsd a vajjal, egy fél deci tejszínnel, majd sózd, borsozd és egy kis szerecsendiót (vagy fahéjat) is adj hozzá. Ha lehűlt, dolgozd el a tojással és tedd féle. 

Dobd a forró olajra az apróra vágott vöröshagymát, majd 5 perc után a fokhagymát, a felcsíkozott (vagy akár ledarált) húst és a felkarikázott fehérrépát is. Öntsd alá a bort és az alaplevet, és főzd fedő alatt 10 percen át. Ekkor mehet hozzá egy deci tejszín, só, bors, majoránna, a borsó és a spenót is, és ezzel is főzd 7-8 percen át.

Ha elkészült, kanalazd egy kivjazott jénai aljára, majd arra mehet a sajt és végül a burgonya. A forró sütőben úgy 20 perc alatt el is készül.

Ezért lesz rágós a csirkemell
Ezért lesz rágós a csirkemell

Már ha rágós lesz. El is lehet kerülni, mutatjuk, hogyan.

Tovább »

Még több recept

Az olasz hangulat nem csak tésztával, csirkeszeleteken is jól működik

Ha épp visszafognád a szénhidrátokat, ez a klassz, csirkés fogás legyen az egyik, amit kipróbálsz. A bruscetta olasz hangulatát hozza tökéletesen, ha pedig nem bánod a tésztaköretet, egy kevés bazsalikomos-mascarponés házi, gyúrt tészta tetején tálald.

február17., 06:04

Csirke rizzsel új szinteken: mogyorós csirkeragu narancsosan

A mogyoróvaj nagyon egzotikus hangulatot ad ennek a ragunak, aminek az ízét csak még jobban kiemeli egy kevés gyömbér és szójaszósz. Tálald zöldfűszerekkel elkevert rizstésztával vagy sáfrányos rizzsel.

március11., 10:24

Görög töltött csirkemell – ha már unod rántva, próbáld ki mediterrán hangulatban

Ez az egyszerű fogás még finomabb lesz, ha grillezett padlizsánt tálalsz mellette fokhagymával és görög joghurttal elkeverve. Ez a saláta egyszerűen tökéletes köret minden nyári grillezéshez.

május14., 10:24

Narancsos-szójás-mézes csirkefalatok – egy gyors rukkolasalátát dobj össze mellé

A csirke tökéletes alapanyag, ami sokféle konyha fűszereivel lesz nagyon finom. Szójával és mézzel is remek – ez a fogás egy kevés gyömbérrel fűszerezett, grillezett ananásszal és rizzsel a legizgalmasabb.

február25., 06:00

Vacsoraötlet hétköznapokra: citromos-articsókás csirkepiccata

A piccata egyszerű, olasz fogás, ami hazájában leggyakrabban borjúhússal készül, de csirkével és hallal is remek lesz. Már mutatjuk is, mennyire megúszósan!

március6., 11:20

Tipp egy klassz darált húsos fogásra: a mexikói tostadasszal percek alatt elkészülsz

Mi nagyon csípősen, egy adag hideg tejföllel és Srirachával szeretjük a legjobban, és téged is arra biztatunk, hogy találd meg a kedvenc verziód a minden finomsággal megpakolt tortillalapokból.

május14., 10:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.