Csirkés-spenótos pásztorpite édesburgonyával és füstölt sajttal

Íme a pásztorpite egy nem hagyományos, de egy kicsit egészségesebb változata.

Ha van egy kis pluszidőd, sajtos besamelt is készíts a húsos és édesburgonyás réteg közé. Nálunk ezúttal expressz változatban készült, még a hús ledarálásának idejét is megspóroltuk. Ha gyorsan kellene valami finom, de nem mindennapos fogás, ezt vesd be!

Gomba is kerülhet bele.
Gomba is kerülhet bele.Fotó: nata_vkusidey

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 8 darab csirkefelsőcomb-filé
  • 1 nagyobb szál fehérrépa
  • 5 evőkanál étolaj
  • 1 bögre zöldborsó
  • 3 marék friss spenót
  • 1 kiló édesburgonya
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 nagyobb darab tojás
  • só, bors, szerecsendió, majoránna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre reszelt cheddar sajt
  • 0.5 deci fehérbor
  • 1 deci alaplé
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg az édesburgonyát és pürésítsd a vajjal, egy fél deci tejszínnel, majd sózd, borsozd és egy kis szerecsendiót (vagy fahéjat) is adj hozzá. Ha lehűlt, dolgozd el a tojással és tedd féle. 

Dobd a forró olajra az apróra vágott vöröshagymát, majd 5 perc után a fokhagymát, a felcsíkozott (vagy akár ledarált) húst és a felkarikázott fehérrépát is. Öntsd alá a bort és az alaplevet, és főzd fedő alatt 10 percen át. Ekkor mehet hozzá egy deci tejszín, só, bors, majoránna, a borsó és a spenót is, és ezzel is főzd 7-8 percen át.

Ha elkészült, kanalazd egy kivjazott jénai aljára, majd arra mehet a sajt és végül a burgonya. A forró sütőben úgy 20 perc alatt el is készül.

Ezért lesz rágós a csirkemell
Ezért lesz rágós a csirkemell

Már ha rágós lesz. El is lehet kerülni, mutatjuk, hogyan.

Tovább »

Még több recept

Mustáros-tejszínes csirke zöldségekkel – csak egy tálba kell beledobálnod a hozzávalókat

Mustár, tejszín, jós sok bors és annyi zöldség, amennyit otthon találsz – ezek után már le is ülhetsz egy jó könyv mellé, mert az előkészítésen kívül nem sok munkád lesz ezzel a fogással.

2020. szeptember30., 06:04

Ha már unod hagyományos változatban, készíts kardamomos-barackos zabkását!

Csak egy kis fűszer és egy kevés barack kell ahhoz, hogy új szintre emeld a reggeli zabkásád. Ha már unod almás és csokis-narancsos változatban, ezt dobd össze, és tálald egy kevés narancslekvárral a tetején.

január20., 06:04

Egyszerű, mégis izgalmas: citromos-ricottás spagetti fűszeres csirkefalatokkal

A csirkében és a spagettiben az a közös, hogy nehéz velük mellényúlni. Mellettük egy nagy adag ricottától, citromtól és olvadt sajttól lesz ez a fogás igazán új. Ha tökéletes végeredményt szeretnél, frissen törj a tetejére egy nagy adag zöld borsot.

2020. szeptember12., 06:04

Sült banános zabkásával percek alatt készíthetsz egészséges reggelit

Ha nagyobb adag reggelit készítesz, ezt a banános fogást dobd össze, ami a legfinomabb egy kevés ananászsziruppal elkevert natúr sajtkrémmel a tetején. Nem valami szép, mégis tökéletes brunchfogás lesz a végeredmény.

január20., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Vörös áfonyás csirkesaláta – így nem lesz unalmas a csirkemell

A csirkemellből könnyen lehet a rizs és a saláta mellett egy száraz, unalmas fogás, de nem akkor, ha fahéjas joghurtba pácolod, és ezzel a klassz, vörös áfonyás salátával tálalod.

január22., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.