Nutellás tejbegríztorta – klassz nyári desszert sütés nélkül

Ha gyerekeknek készül, tejszínhabbal és kakaóporral díszítsd, ha felnőtteknek tálalod, egy kevés vajas eperlikőrben forgass meg friss epreket, és ezt a ragut kínáld mellé.

A tejbegrízt mindenki szereti, és ha te is köztük vagy, jó, ha tudod, hogy a hagyományos változat mellett akár rántva vagy egyszerű tortaként is elkészíthető. A világ egyik legegyszerűbb nyári desszertje, ami tökéletes arra az esetre, ha a gyerekek tortát ennének, vagy legalábbis olyasmit, ami annak tűnik, és pillanatok alatt elkészülsz vele. Tripla csokis változatban 2 evőkanál kakaóport és egy kevés habtejszínt is adj az elkészült tejbegrízhez. 

Tripla csokis változatban kakaóport és egy kevés habtejszínt is adj az elkészült tejbegrízhez.
Tripla csokis változatban kakaóport és egy kevés habtejszínt is adj az elkészült tejbegrízhez.Geshas

Hozzávalók

  • 5 evőkanál gríz
  • 0.5 liter tej
  • 2 nagyobb evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál
  • 1 evőkanál vaj
  • 15 deka jó minőségű étcsokoládé felolvasztva
  • 4 evőkanál mogyorókrém
  • 1 deci habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

Készíts a tejből és a grízből sűrű tejbegrízt a cukorral és sóval. Ha elkészült, keverd hozzá a mogyorókrémet és a vajat, majd öntsd az egészet egy mini szilikon tortaformába. Néhány óra után a hűtőben megszilárdul, ekkor fordítsd a feje tetejére és öntsd rá a tejszínnel elkevert, olvasztott csokit.

kapcsolódó 20 remek túrós sütemény recept
20 remek túrós sütemény recept

A túrós sütiknek, tortáknak, pitéknek, sósaknak mindig sikerük van. Túróruditorta, mousse, fagyi, krém, egyszerű és villantós - ezek a legjobb túrósok.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Készíts tiramisugolyókat, sokkal gyorsabban összedobhatod, mint a jól ismert változatot

Ha éppen nem dolgoznál vele túl sokat, de mégis hiányoznak a tiramisu ízei, ezekkel a klassz golyókkal idézheted meg azt a legegyszerűbben. Ha marad belőle, fagyaszd le, mert vendégváróként is tökéletes.

2021. május9., 10:44

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Gyors, nyári túrószuflé – narancsöntettel a legfinomabb

Egy kis citromlikőr is mehet a mellé kínált narancsos szószba, amit a legegyszerűbb módon sűrű tejszínből és narancsszörpből készíthetsz el.

2021. július16., 10:44

Íme egy klassz datolyás-csokis sütemény, ami hűtőben készül

Utazás közben, gyors reggeliként és desszertként is bevethető ez az egyszerű finomság, amiből dupla adagot is simán összedobhatsz, mert felolvasztás után is nagyon finom.

2021. szeptember11., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Mustra