3 kihagyhatatlan program a Kis-Balatonnál

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Balaton a legnépszerűbb belföldi úti cél nyáron, de ha a strandolás helyett izgalmas programokra vágysz, fedezd fel kis testvére, a Kis-Balaton látnivalóit is!

Ugyan a Kis-Balaton valaha a Balaton része volt, nem strandjairól, hanem változatos természeti értékeiről ismert: a nádassal körülvett, vízimadarak szárnysuhogásától hangos Kányavári-szigetről, rezervátuma legelésző bivalyairól és a tájról, ami a Tüskevárat ihlette. Három programot ajánlunk azoknak, akik szeretnék megismerni a Kis-Balatont és vadregényes környékét.

#1 Fekete István nyomában a Diás-szigeten

A Kis-Balaton felfedezésének nincs is jobb módja, mint Fekete István és a Tüskevár nyomába eredni. Az író életművének szentelt, fenékpusztai emlékhelyre rövid, vezetett séta keretében juthatsz el, amelynek során megismerkedhetsz a Zala folyó menti élővilággal és a tó történetével, végül beleshetsz a Fekete István Emlékszobába és Matula bácsi kunyhójába.

Jegyet a Kis-Balaton Látogatóközpontban válthatsz, innen indul a kirándulás is, amelynek az első szakaszát autóval vagy biciklivel teheted meg. Pórázon vezetve pedig kis kedvencedet is magaddal viheted.

#2 Kirándulás a nagybakónaki szurdokban

A Zalakarostól 22 kilométerre található nagybakónaki Kőszikla-szurdok szépsége a mohával borított homokkő falakban rejlik. A völgy izgalmas kalandtúrát tartogat a kirándulók számára meredek sziklafalaival és megmászandó létráival.

A közel nyolc kilométeres körtúra a Források völgyén át, a Kőszikla-szurdokon keresztül, a homokkő formációk mentén, a Csibiti-völgy irányába, az Illír bükkös fái alatt, a Csibiti-tóhoz vezet.

#3 A Kis-Balaton madártávlatból

A Kis-Balatonnal madártávlatból is megismerkedhetsz. A Zalakarosi Repülőtérről egy Cessna 172-es típusú géppel repülhetsz nyolc különféle hosszúságú útvonalon. A legrövidebb, 20 perces sétarepülés alatt (23 000 forint/3 fő) harmadmagaddal letekinthetsz a kápolnapusztai bivalyrezervátumra, a Kányavári-szigetre és Zalakarosra, ha pedig a leghosszabb, 100 perces utat (150 000 forint/3 fő) választjátok, az egész Balatont körberepülhetitek.

A levegőben a pilóták mesélnek neked a környék látnivalóiról, és ha szeretnéd, átadják neked egy időre a repülőgép irányítását. Ha rendhagyó módon szeretnéd felfedezni a Kis-Balatont, ugorj be a repülőtérre, ha a környéken jársz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra