3 kihagyhatatlan program a Kis-Balatonnál

Kétség sem férhet hozzá, hogy a Balaton a legnépszerűbb belföldi úti cél nyáron, de ha a strandolás helyett izgalmas programokra vágysz, fedezd fel kis testvére, a Kis-Balaton látnivalóit is!

Ugyan a Kis-Balaton valaha a Balaton része volt, nem strandjairól, hanem változatos természeti értékeiről ismert: a nádassal körülvett, vízimadarak szárnysuhogásától hangos Kányavári-szigetről, rezervátuma legelésző bivalyairól és a tájról, ami a Tüskevárat ihlette. Három programot ajánlunk azoknak, akik szeretnék megismerni a Kis-Balatont és vadregényes környékét.

#1 Fekete István nyomában a Diás-szigeten

A Kis-Balaton felfedezésének nincs is jobb módja, mint Fekete István és a Tüskevár nyomába eredni. Az író életművének szentelt, fenékpusztai emlékhelyre rövid, vezetett séta keretében juthatsz el, amelynek során megismerkedhetsz a Zala folyó menti élővilággal és a tó történetével, végül beleshetsz a Fekete István Emlékszobába és Matula bácsi kunyhójába.

Jegyet a Kis-Balaton Látogatóközpontban válthatsz, innen indul a kirándulás is, amelynek az első szakaszát autóval vagy biciklivel teheted meg. Pórázon vezetve pedig kis kedvencedet is magaddal viheted.

#2 Kirándulás a nagybakónaki szurdokban

A Zalakarostól 22 kilométerre található nagybakónaki Kőszikla-szurdok szépsége a mohával borított homokkő falakban rejlik. A völgy izgalmas kalandtúrát tartogat a kirándulók számára meredek sziklafalaival és megmászandó létráival.

A közel nyolc kilométeres körtúra a Források völgyén át, a Kőszikla-szurdokon keresztül, a homokkő formációk mentén, a Csibiti-völgy irányába, az Illír bükkös fái alatt, a Csibiti-tóhoz vezet.

#3 A Kis-Balaton madártávlatból

A Kis-Balatonnal madártávlatból is megismerkedhetsz. A Zalakarosi Repülőtérről egy Cessna 172-es típusú géppel repülhetsz nyolc különféle hosszúságú útvonalon. A legrövidebb, 20 perces sétarepülés alatt (23 000 forint/3 fő) harmadmagaddal letekinthetsz a kápolnapusztai bivalyrezervátumra, a Kányavári-szigetre és Zalakarosra, ha pedig a leghosszabb, 100 perces utat (150 000 forint/3 fő) választjátok, az egész Balatont körberepülhetitek.

A levegőben a pilóták mesélnek neked a környék látnivalóiról, és ha szeretnéd, átadják neked egy időre a repülőgép irányítását. Ha rendhagyó módon szeretnéd felfedezni a Kis-Balatont, ugorj be a repülőtérre, ha a környéken jársz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek