Mennyire vagy képben a nyári kötelező olvasmányokkal? – Kvíz!

Emlékszel még, hogy miért került bajba Nyilas Misi? Hogy mi volt Szent Péter esernyőjének a legendája? Vagy hogy hívták a vörösingesek vezetőjét? Teszteld magad kvízünkkel!

A legtöbben egyetérthetünk abban, hogy a kötelező olvasmányok már a megnevezésükkel elvágják magukat az iskolából szabadult diákoknál. Még azok a gyerekek sem vesznek szívesen a kezükbe olyan könyvet, amelyet kötelezőnek kiáltottak ki, akik amúgy szeretnek olvasni, és a hátizsákjukban mindig ott lapul A neveletlen hercegnő naplója vagy a Harry Potter-sorozat egyik kötete. Pedig az olvasmánylistákon akadnak olvasmányos regények is. Emlékszem, A két Lottit alig tudtam letenni, de az Egri csillagokkal kínkeservesen küzdöttem meg. 

Kvízünkkel az általános iskolai olvasmányélményeket szeretnénk feleleveníteni, és talán meghozzuk a kedvet ahhoz, hogy újra leemeld a polcról valamelyik regényt, vagy ráeszmélsz, hogy lehetsz elnézőbb a gyerkőccel, ha nem tud egész nap egy poros történet felett görnyedni (irány a strand, és beszéljétek át együtt a könyvet egy piknikpléden!).

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A cikk az ajánló után folytatódik

Mondd meg te, melyik az ország legjobb fejlesztő kezdeményezése!

 

Mától mindenki számára elérhető az Edison100: az a 100 innovatív és jövőbarát
kezdeményezés, amelyek óvodások és iskolások jövőben kritikus tudását és készségeit
fejlesztik iskolai kereteken túl 2020-ban. Idén szülők jelölték a gyerekeket fejlesztő szervezeteket, és a 440 jelölés feldolgozása és szűrése után végül szakmai zsűri választotta ki azt a százat, akiket most bemutatnak a szülőknek. Az Edisonplatform kiemelt célja, hogy hiteles iránytűként segítsen a szülőknek, akik keresik a lehetőségeket a gyerekeik
fejlesztéséhez, és szeretnének tudatosan készülni a jövőre. 

A lista szereplői közül saját kategóriájában legkiemelkedőbbeket augusztus 26-án díjazzák, emellett augusztus 6-tól közönségszavazás is indul, hogy kiderüljön, a szülők és pedagógusok véleménye szerint, melyik kezdeményezés érdemes a közönségdíjra. Szavazz te is a szerinted legkiemelkedőbb kezdeményezésre!

Tovább a szavazásra!

Promóció

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.