Mennyire vagy képben a nyári kötelező olvasmányokkal? – Kvíz!

Emlékszel még, hogy miért került bajba Nyilas Misi? Hogy mi volt Szent Péter esernyőjének a legendája? Vagy hogy hívták a vörösingesek vezetőjét? Teszteld magad kvízünkkel!

A legtöbben egyetérthetünk abban, hogy a kötelező olvasmányok már a megnevezésükkel elvágják magukat az iskolából szabadult diákoknál. Még azok a gyerekek sem vesznek szívesen a kezükbe olyan könyvet, amelyet kötelezőnek kiáltottak ki, akik amúgy szeretnek olvasni, és a hátizsákjukban mindig ott lapul A neveletlen hercegnő naplója vagy a Harry Potter-sorozat egyik kötete. Pedig az olvasmánylistákon akadnak olvasmányos regények is. Emlékszem, A két Lottit alig tudtam letenni, de az Egri csillagokkal kínkeservesen küzdöttem meg. 

Kvízünkkel az általános iskolai olvasmányélményeket szeretnénk feleleveníteni, és talán meghozzuk a kedvet ahhoz, hogy újra leemeld a polcról valamelyik regényt, vagy ráeszmélsz, hogy lehetsz elnézőbb a gyerkőccel, ha nem tud egész nap egy poros történet felett görnyedni (irány a strand, és beszéljétek át együtt a könyvet egy piknikpléden!).

Minden kérdés megválaszolására 60 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A cikk az ajánló után folytatódik

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra